SİYASET Düzenleme Tarihi : 18 Ocak 2022 23:30 Haber Girişi : 18 Ocak 2022 12:12

ERZURUM MİLLETVEKİLLERİ İÇİN KANTARA ÇIKMA ZAMANI

ERZURUM MİLLETVEKİLLERİ İÇİN KANTARA ÇIKMA ZAMANI
Talat Göğebakan’ın TBMM’de aldığı oy meclisteki karşılığınızı yansıtacak…

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, Baro Başkanları arasında yapılan seçimde ilk üçe girerek, mecliste yapılacak olan oylamaya katılma hakkı kazandı. Barolar birliği ilk üç ismin yer aldığı listeyi bu gün TBMM’ye gönderecek. Sonrasın Meclis gündemine gelerek oylama yapılacak.

 

 

 

 

 

Barolar Birliği’nin yaptığı seçimde, ilk üçe giren Talat Göğebakan, Zülal Erdoğan Bilal ve Kenan Yaşar, Mecliste oylanacak ve en fazla oyu alan Barolar Birliği adına Anayasa Mahkemesi Üyesi olacak.

 

 

 

 

 

Şimdi Erzurum Milletvekillerinin Meclisteki ağırlığını ölçme zamanı. 10 yıl Bakanlık yapan Prof. Dr. Recep Akdağ’ın, İçişleri Eski Bakanı Selami Altınok’un, AK Parti MKYK üyeliği yapmış olan Zehra Taşkesenlioğlu’nun, AK Parti’nin adeta parti sözcüsü gibi çalışan, AK Parti Gurup Yönetim Kurulu Üyesi, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, TÜRKPA üyesi İbrahim Aydemir’in, MHP Genel Başkan Yardımcısı, MYK üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın’ın mecliste kaç kişiyi etkileyebildiğini, ağırlıklarını ölçme ve değerlendirme zamanı.

 

 

 

 

 

Bakalım Erzurum Barosu Başkanı Avukat Talat Göğebakan mecliste kaç oy alacak. Geçmişte ülkücü kimliği ile tanınan Göğebakan’a bakalım kaç MHP’li vekil oy verecek? Cumhur İttifakı mantığıyla, bir kez olsun AK Parti’li vekiller bir ülkücüye oy verecekler mi?   

 

 

 

 

 

Aldığım bilgiye göre konu ile ilgili duruş sergileyen ve “ ne yapılması gerekiyor, Erzurumlu bir ismi Anayasa Mahkemesi üyesi olarak nasıl seçtiririz?”  diye uğraşan bir tane il başkanı var. O da AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz. İl Başkanı olarak gücü ne kadar yeter bilemiyorum ancak, gayreti bile takdire şayan.  

 

 

 

 

Bu arada sözüm sadece AK Parti’ye yada MHP’ye değil. İYİ Parti’li Naci Cinisli’nin de parti milletvekilleri üzerindeki etkisini görmüş olacağız. CHP’nin Erzurum’da milletvekili yok. Ancak Erzurum İl Başkanının da bu anlamda performans sergilemesi gerekiyor.

 

 

 

 

 

Neticede bu iş partiler üstü bir iş.

 

 

Hiçbir şaibeye bulaşmamış, Erzurum’da tarafsızlığı ve objektifliği ile bilinen, yıllarını mesleğine adamış, her kesimin sevip saygı duyduğu, bir Erzurumlunun Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesini sağlayıp sağlayamama işi. Erzurum için birlik olma işi.

 

 

 

 

Bekleyip göreceğiz, Bakalım Erzurum, TBMM Kantarında ne kadar gelecek?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.