KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 18 Kasım 2021 14:55

ERZURUM DT'YE DADAŞ MÜDÜR

ERZURUM DT'YE DADAŞ MÜDÜR
Erzurumlu başarılı oyuncu Sezai Yılmaz, Erzurum Devlet Tiyatroları, müdürlüğü görevine getirildi.

24 yıldır Erzurum'da Faliyetlerini yürüten Erzurum Devlet Tiyatroları, müdürlüğüne başarılı oyuncu Sezai Yılmaz atandı. Erzurum Devlet Tiyatrolarında kurulduğu günden bu güne bir oyundoa görev alan, Erzurum'da özel tiyatrolarından gelişmesi adına ciddi emekler sarfeden Sezai Yılmaz'ın müdür olarak atanması, Erzurum sanat camiasında isabetli bir tercih olarak yorumlandı.  

 

 

 

 

Öte yandan Pandemi nedeni ile sezonu eski oyunlarla açan Erzurum Devlet Tiyatroları 7 Ekim'de ‘’Ölümcül Oyun’’ ile perde açtı. Erzurum Devlet Tiyatroları, 2 Aralıkta Sezonun yeni oyunu,  İspanyol Yazar Lorca’ nın yazdığı,  Sezai Yılmaz'ın yönettiği ‘’Eskicinin tazesi’’ oyunu ile merhaba diyecek.

 

 

SEZAİ YILMAZ KİMDİR? 

1978 yılında Erzurum’un Aşkale ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Aşkale, lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı. 1998 yılında girdiği Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sahne sanatları oyunculuk bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Aynı yıl Erzurum Devlet Tiyatrosunda mezun sanatçı statüsünde çalışmaya başladı. 2010 yılında Devlet Tiyatrolarının açmış olduğu sınavı kazanarak, sanatçı statüsünde göreve başladı. 2009-2011 yılları arasında Türkiye Dans Sporları Federasyonu Erzurum il temsilciliği görevini üstlendi. 2011 Üniversiteler arası kış oyunlarında aktif görev alarak dansçı ve eğitmen olarak büyük rol üstlendi. 2015-2016 tiyatro sezonunda geçici görevle Trabzon Devlet Tiyatrosu’ nda görev yaptı. Halen Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk bölümünde, oyunculuk ve diksiyon eğitmeni olarak görev yapmakta olup oyuncu adaylarının eğitimlerini üstlenmektedir.

 

 

 

 

Bugüne kadar birçok oyunda görev aldı. Bazı oyunlar Memurin fasl-ı, Scapin’ in dolapları, Kafkas tebeşir dairesi, Çıkmaz sokak çocukları, 12. Gece, Seksen Günde Devr-i Alem, Beğendiğiniz Gibi, Deli İbrahim, Medea, Kapan ve Dünyanın Eski Zamanlarında ilgiyle izlendi. Ayrıca yurdun dört bir tarafında oyunlar sergiledi. 2021 yılının ekim ayında Erzurum Devlet Tiyatroları Bölge Müdürlüğü’ ne atanan Yılmaz Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.