GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ocak 2023 18:07

ERZURUM’DA YAPILACAK OLAN O ORGANİZASYON YÜZDE 90 İPTAL EDİLECEK

ERZURUM’DA YAPILACAK OLAN O ORGANİZASYON YÜZDE 90 İPTAL EDİLECEK
Spor Bakanlığı Erzurum'a 15 milyonu çok gördü...

12 – 19 Şubat tarihlerinde yapılacak olan ISF Kış Oyunları Winter Gymnasiade için, Bakanlık kar yok diyerek ISF’ye yazdı, ya erteleyin, yada iptal edin.

 

8 branşta, 24 ülkeden 600 sporcunun, antrenörün, gazetecilerin Erzurum’a geleceği ve Erzurum’da kış turizminin tanıtımına ciddi katkılar sağlayacak olan, Milletvekillerinin, Belediye Başkanlarının, Şehrin Valisinin müjde diye duyurduğu Kış Oyunları Winter Gymnasiade, yüzde 90 ihtimalle iptal edilecek.

 

 

Geçtiğimiz yıl mayıs ayından itibaren,  bir çok kez Erzurum’a gelen ISF heyeti, Organizasyon için eksiklikleri tespit etmiş, ve bu eksikliklerin giderilmesini Federasyona yazılı olarak iletmişti. Bakanlıktan bir türlü bütçe alamayan Federasyon, kendisine yazılan yazıları Bakanlığa iletmesine rağmen, bir türlü bütçe çıkmamıştı. En son yazısında ISF mealen, “ya eksiklikleri tamamlayın yada iptal edin” dedi. Bu yazı da bakanlığa iletildi. Erzurum’a organizasyon için 15 milyonu çok gören bakanlık, ISF’ye yazı yazdı. Biz bu eksiklikleri gideremiyoruz demek yerine, “Erzurum’da mevsim kurak kar yağmadı, ya organizasyonu erteleyin yada iptal edin”.

 

 

Bu tarz organizasyonlarda görev almış isimler ISF’nin ertelemeyi yapmayacağını ve iptal edileceğini söylüyorlar.

 

 

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Ömür Fatih Karakullukçu’nun Bakanlığa yazdığı resmi yazı aynen şöyle;

 

 

 “ISF, organizasyonun iptal seçeneğini değerlendirdiklerini, mücbir bir sebep olmamasına rağmen organizasyon için asgari gerekliliklerin yerine getirilmemesinin olumsuz sonuçları olabileceğini Federasyonumuza aktarmışlardır…

 

Sonuç itibariyle, bahsedilen organizasyonun iptal edilmesinin;  Uluslararası Okul Sporları açısından ülkemizi cezai yaptırıma maruz bırakabileceği (Mücbir sebep olmaksızın iptalin ceza ödemesine ek olarak, müsabakalardan süreli men ve Trabzon'da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonasının alınması gibi)  değerlendirilmekle;  organizasyona katılacak diğer ülkeler açısından ise ulaşım ve konaklama rezervasyonları nedeniyle telafisi güç sonuçlar doğuracağı değerlendirilmektedir.

 

Organizasyon tarihinin yaklaşması nedeniyle, maliyetlerin artması göz önüne alınarak gerekli hazırlıkların yapılması için vakit daralmakta olup konuya ilişkin 23 Ocak 2023 tarihinde ISF ile yapılacak nihai değerlendirme toplantısına esas teşkil etmek üzere; Fiilen 6 Şubat 2023 tarihinde başlayacak organizasyonun bütçe gereksinimleri hususunda takdirlerinizi; organizasyonun iptal edilmesi düşünülmekteyse konuya dair talimatlarınız hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.”

 

 

Şimdi ISF’den gelecek cevap bekleniyor.

 

Spor kamuoyunda herkes, Spor Bakanının Federasyon Başkanından haz etmediği herkesçe biliniyor. İkili arasındaki bu gerilimin Erzurum üzerinden hesaplaşmaya dönüşmesi ise Erzurum’da tepki ile karşılandı.

 

 

AK Parti’ye yüzde 70’e yakın oy veren şehre, spor bakanlığının 15 milyonu çok görmesine tepki gösteren, Erzurumlular, “ Spor Bakanı, Erzurum’a bir stadyumu bile çok gördü. Bırakın Yeni stadyum yapmayı, söz verdikleri tadilatı bile yıllardır yapmıyorlar. Ancak başka şehirlere yok yok.Bu organizasyon Rize'de yada Trabzon'da olsaydı, bakanlık bu kadar rahat yazı yazabilir miydi? Nasıl olsa Erzurum sesi çıkmaz, Organizasyonu şenre müjde olarak duyuran siyasiler nerede, bir açıklama yapacaklar mı?” diyerek tepki gösterdiler.  

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.