KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 07 Temmuz 2022 15:29

ERZURUM'DA BİTMEYEN GELENEK

ERZURUM'DA BİTMEYEN GELENEK
Bakırcılar çarşısında Bayram hareketliliği yaşanıyor. Elnarlar Bakırcılık Sahibi Semih Ernar, bayrama özel kampanya yaptıklarını belirterek çarşıda bayram hareketliliği yaşandığını söyledi.

Erzurum Bakırcılar çarşısında bayram hareketliliğ yaşanıyor. Erzurum'un köklü geneleklerinden biri olan bakırcılık mesleğini dededen beri sürdüren Elnarlar Bakırcılık sahibi Semil Elnar, " Bakırcılık mesleği yavaş yavaş kaboluyor. Bizim kuşak sonrasında geçlerin mesleğe ilgileri  aldı. Biz ata meğini sürdürüyoruz dedi. 

 

 

Bayrama özel yaptıkları indirimlerde çarşıda bayram hareketliliğinin yaşandığını vrgulayan Semih Elnar, " Artık ev hanımları bakıra dönüyor. Hem sağlıklı olması hem de bakır da pişen yemeğin lezzetinin farklı oluşu nedeniyle, bakır rağbet görmeye başladı. Bakırda yenilen yemek veya bakırda içilen su veya ayran gibi içeceklerin lezzeti ve sağlıklı oluyor.

 

 

Çok çeşitli ürünler sunuyoruz, hediyelik eşyalardan, şekerliklere, tencerelerden, sahanlara, bardaklara, bir çok ürünü tamamen el emeği ile üretiyoruz.Bütün Erzurumlu hemşerilerimizi bakırcılar çarşısına bekliyoruz. Bayrama özel, yüzde 30 indrim fıorsatını kaçırmasınlar" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.