SİYASET Haber Girişi : 24 Şubat 2024 11:37

Erzurum'da Belediye Başkanlarının maaşları ne kadar?

Erzurum'da Belediye Başkanlarının maaşları ne kadar?
Yerel seçimler yaklaşırken, başkan adaylarının hangi maaş için yarıştıkları belli. oldu. Yeni yılla birlikte memur maaşlarına yapılan zamlardan belediye başkanları da etkilendi.

Yerel seçimlerin yaklaşması belediye başkanı maaşlarının daha fazla sorgulanmasına neden oldu. Hem mesleği yapmak isteyen kişilerin hem vatandaşın merak ettiği bu maaş miktarını sizin için araştırdık. 

 

 

Devlet memurları içinde yüksek kademeye sahip olan mesleklerden biri olan belediye başkanları da yeni yıla zam oranı ile girdi. Halkın oyları ile Başkan seçilen isimlerin aldığı maaşlar seçildikleri ilçenin nüfusuna göre farklılık gösteriyor. 

 

 

Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi nüfusu 1 milyondan az olduğu için Başkanın maaşı yapılan zamla brüt 119 bin 670 TL oldu, 

Yakutiye Belediye Başkanının maaşı, yapılan zamla brüt  89.235 TL 

Palandöken Belediye Başkanının maaşı yapılan zamla brüt  89.235 TL 

Aziziye Belediye Başkanının maaşı da yapılan zamla brüt 77 bin 822 TL oldu. 

 

Diğer ilçelerde de başkanların maaşları ilçe nufüsuna göre değişiyor. 

Nüfusu 10.001-50.000 arasında: olan ilçe belediye başkanlarının maaşları brüt 62.605 TLNüfusu 10.000’e kadar olan ilçe belediye başkanlarının maaşları ise 54.996 TL. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.