SPOR Haber Girişi : 05 Haziran 2021 16:39

ENERJİ, ERZURUMSPOR İÇİN HARCANMALI

ENERJİ, ERZURUMSPOR İÇİN HARCANMALI
Erzurumspor'un süper ligden küme düşmesi ardından yaşanan kaos ortamı dinmek bilmiyor.

Bir hakaret  ve istifa furyasıdır ki aldı başını gidiyor. İnsanlar başarısız olabilir , belki verilen görevi kaldıramayabilir ama herkese bir söz hakkı verilmeli. İdam mahkumlarının bile söz hakları vardır. Seviyesiz, haksız ve hukuksuz hakaret ve küfürlerin, Erzurumspor'un geleceğini etkilediği ve etkileyeceği açıkça görülüyor.

 

 

 

                                       

Kişiler bugün var -yarın yok. Hiç bir makam hiç kimseye kalmamıştır, kalmaz da. Hani Karacaoğlan'ın bir şiiri  var " Sultan Süleyman'a kalmayan Dünya  "

“ Sultan Süleyman'a kalmayan dünya,

Bu dağlar yerinden ayrılır bir gün.

Nice bin senedir çürüyen canlar,

Hakk'ın emri ile dirilir bir gün. “

Ne yaparsak yapalım, nasıl tepki koyarsak koyalım, nasıl eleştirirsek eleştirelim ama insanları kırmadan, üzmeden, incitmeden ve de geleceği düşünerek strateji belirlemek gerekir diye düşünüyorum.

 

 

 

 

Köroğlu’nun "tüfenk icad oldu mertlik bozuldu, gayrı kılıç kında paslanmalıdır.” Türküsü gibi, sosyal medya çıktı çıkalı kişiler, karşısındaki kişinin yaşına başına, saygınlığına bakmadan  küfür –hakaret –tehdidi Sallıyor. Ya da  birbirlerinin  yaşına başına hürmet etmeden (küçük-büyük farketmiyor) iki mesaj ile başlayıp sonunda  ağır  küfürler, hakaretler ile dışarı davet etmeye kadar varıyor işler. Yani klavyede namertlik, bu ara moda oldu..

 

 

 

 

Erzurumspor kötü günler geçiriyor, bir an önce silkinmesi bu şoktan kurtulması gerekiyor. Düşmeye- çıkmaya şerbetlenen takımı yönetenlerin elbette büyük hataları oldu. Kendileri de inkar etmiyorlar. Son bir ümitle kurtarırız beklentisindelerdi ama, olmadı. Bazı şeyler öyle üst üste geldi ki,  zaten 4-5 kişi kalan  bir küçük grubun ‘yönetim yükünü  ‘ çekmesi  mümkün değil. Sağlıklı  tam üyeli bir yönetim kurulunda, herkesin görevi belirlenir. Ama yük, bir kişinin omuzlarında kalırsa ve bu kişi de yaptığı ve yapacağı her işi ‘danışarak ‘ yapmak zorunda ise, bu kişiye karşı biraz insaflı olunması gerektiğini düşünüyorum.

 

 

 

Şehirdeki mali durumu iyi bazı kişilerin de bu takıma maddi destek vermeleri zaten zor, 6 ayı kış 6 ayın yarısı yağış yarısı kurak geçen iklim şartlarında iş yapmak, iş çevirmek kolay değil. Üstüne üstlük bir de ülkenin diğer ucunda  ayakta kalma mücadelesi veriyor iseniz, işiniz çok zor.

 

 

 

Açık söyleyeyim Ömer Düzgün  beyefendi, aklı başında her zaman çözümden yana olan iyi bir Erzurumlu. Paraya- pula  ne de bir  şehrin takımının hakkına bakacak değildir. Erzurumspor’da  kulüp başkanlığı  kendisine  BB Başkanı Mehmet Sekmen’in ricası ile verilmiş, kabul etmek zorunda kalmış yarım sezon bu yükü sırtlamıştır. İzledi iseniz Mehmet Sekmen bir programda , “ Ömer bey her konuda danışıyor “ diyerek  ‘ uyumlu oldukları ‘ mesajını vermişti.

 

 

 

Ömer Düzgün, eleştirilere bir şey demiyor çıkıp açıklama yapmak bile yapmıyor. Ama çıkıp konuşmalı, haksızlık var ise bunu anlatmalı. Kamuoyundan biraz kopuk, sanırım bu da onun mizacı. Yırtıcı biri değil, atıp-tutamıyor, olmayacak vaadler veremiyor,  bu da bu gibi işlerde pirim yapmıyor.

 

 

 

BB Başkanı Mehmet Sekmen ile BB Kulüp Başkanı Ömer Düzgün’ün  futbolü bilen yalaka olmayan kişilerin yöneteceği  bir açık oturumda  birlikte olmalarının çok yararı olacaktır. Çünkü kaynağından bilgilere ihtiyaç vardır.

 

 

 

Ara transferde  ‘  takımı düşürmeyeceğiz ‘ sözü veren  Mesut Bakkal’ın tercihlerini transfer etmek zorunda kaldılar. Tecrübesizlik mi dersiniz, birinin sözüne fazlasıyla güvenmek mi dersiniz, çaresizlikten boyun eğmek mi dersiniz.  Ancak Erzurumluluğu her zaman baki olan Düzgün’e yapılan hakaretler ve küfürler, beddualar yenilip yutulacak cinsten değildir.

 

 

 

 

Konu Düzgün veya bir başkasını savunmak değil! Kesinlikle bu tür algıya hiç kimse kapılmasın. Düzgün bu gün var yarın yok. Yarın Hasan, Hüseyin, Ali, Veli  gelir ancak, bir takımda sorumluluk altına giren kişilere karşı her zaman saygı çerçevesinde eleştiri yapma zorunluluğumuz var. Bu kişiler hiç kimsenin işçisi ya da marabası değil.!

 

 

 

 

Saygı, Erzurumluluğun şiarındandır. BB Başkanı Mehmet Sekmen ile ve Ömer Düzgün’ü  savunmuyorum ama kaş yaparken, göz çıkartmayalım. Eleştirirken hiç kimsenin gözüne ok atmayalım.  Yazılan çizilen herşeyi tüm Türkiye hatta Dünya kamuoyu görüyor, kol kırılır yen içinde gibi bir ortam yok! Herkes iyi ölçüp biçmeli bu yapılan hakaret, küfür ve suç sayılan ispatsız iddialar, yarın bu takıma sahip çıkacak, sahip çıkmayı düşünenleri frenler !  herkese  “ geri adım attırır “.  Hiç kimse de ortaya çıkıp bizim yüzümüzden oldu demez.. 

 

 

 

54 Milyon TL (  54 Trilyon Lira ) takımın borcu bulunmaktadır. Çok akılcı bir yönetime  ihtiyaç bulunmaktadır. Takım neredeyse motor indirmiş durumdadır ve tümden revizyondan geçecektir .. Tamamen yenilecektir.

 

 

 

 

 

Erzurumspor'un geleceği, ortak akıl ile haraket etmeye bağlı

 

Bu takımın yeni hocası ile bir araya gelmesi, hazırlık kampı yapması , çalışması  şu anda en önemli konudur. Her  TFF 1. Lig takımı transfer yaparken, Erzurumspor kongre ile uğraşıyor !. Enerjiler ortak bir çalışma ile iyi bir yönetim kurulu,  aklı başında  güven veren bir teknik direktör ile Erzurumspor’un geleceğine verilmeli. Herkes birbirini yer ise, ortada ne takım kalır ne de süperlig umutları. Herkese çağrı yapıyorum, kişisel hesaplar bir kenara bırakılarak ortak nokta Erzurumspor’un geleceği konusunda buluşulmalıdır. Bir an önce  bu takım, yapılacak görüşmelerle mutabık kalınarak sahiplenilmeli. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.