GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 24 Kasım 2021 16:55 Haber Girişi : 24 Kasım 2021 11:25

ELMALI;

ELMALI;
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı Öğretmenler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı Öğretmenler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Elmalı mesajında; “ Her yıl öğretmenler gününü kutluyoruz, ancak çözüm bekleyen sorunlara karşı hiçbir şey yapmıyoruz.” dedi.

 

 

 

 

Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çeken Elmalı; “ 1981 yılından bu güne her yıl öğretmenler gününü kutluyoruz. Bunu samimi bulmuyorum. Çünkü kutlama yaparken  öğretmenlerimizin sorunlarının çözümü noktasında hiçbir şey yapmıyoruz. Ben öğretmenler günü vesilesiyle bir kez daha bu sorunlardan bir kaçını hatırlatmak istiyorum; bakın,  Öğretmenlerin okulda bulunması gereken saat esas alındığında, Türkiye’de öğretmenlerin yıllık çalışma saati 2 bin civarındadır. OECD ortalaması ise bin 678 saattir. Ülkemizde öğretmenlerin yıllık geliri ortalama 5 – 7 bin dolar aralığında iken, OECD ülkelerinde 28-31 bin dolar aralığındadır. Öğretmenler, maaşlarında iyileştirme istiyorlar. Ücretli, sözleşmeli, kadrolu gibi farklı öğretmen kadrolarının kaldırılması, başarının ödüllendirilmesi, öğretmenlere yararlı olacak seminerlerin verilmesi de beklentiler arasında. Öğretmenler, okulların fiziki sorunlarının çözülmesini istiyorlar. Atanmayan öğretmenler atama bekliyor. Okullarda yüz binden fazla öğretmen açığı var, ancak bakanlık bu yıl sadece 20 bin öğretmen ataması yaptı. Türkiye’ de yarım milyon atanmayan öğretmen var. Bu denklemi çözmek bu kadar zor olmamalı. İktidarı yönetenler, Hz Ali çizgisinde siyaset yapmakla övünüyorlar, ne diyordu Hz Ali;  “bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum." Bunu yanlış anladılar, öğretmenlerimizi adeta köle gibi çalıştırıyorlar. 40 yıl çalışan öğretmeni bir ekmeğe muhtaç ettiler.  

 

 

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, yarınlara umutla bakabilecekleri, sorunlarının çözüm bulacağı yarınlar diliyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.