SİYASET Haber Girişi : 10 Mayıs 2023 09:56

ELMALI, MİLLET İTTİFAKI NABZA GÖRE ŞERBET SİYASETİ YAPIYOR

ELMALI, MİLLET İTTİFAKI NABZA GÖRE ŞERBET SİYASETİ YAPIYOR
DEMBİRDER Genel Başkan Yardımcısı Tanınmış Hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı, Millet İttifakının Resmi görüşleri ile gerçek görüşleri arasında fikri türbülans olduğunu iddia ederek, " Buna nam-ı diğer; tarz-ı siyasette deniliyor" dedi.

Erzurum'da HDP'nin milletvekili çıkarmaması için sivil bir hareket başlatan ve Bir Dadaş Hareketi diyerek Erzurumluların takdirini alan ünlü hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı, Millet ittifakına yüklendi. 

 

 

Yazılı bir açıklama yapan DEMBİRDER Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, " Millet İttifakı Nabza göre şerbet siyaseti yapıyor " iddiasında bulundu. 

 

 

Elmalı şunları söyledi; " Millet ittifakı nabza göre şerbet siyaseti yapıyor. Resmî görüşleri ile gerçek görüşleri arasında fikri türbülans var. Bu fikri türbülans siyasette samimiyet ve dürüstlük düzeyinin de tanımlıyor. Buna nam-ı diğer; tarz-ı siyaset de deniyor. Köprüyü geçinceye kadar siyaseti de diyebiliriz. Anlaşılan o ki o köprü geçilene kadar dayıyının kim olduğu seçmenden gizlenecek. Köprü geçilirse şayet sonrasında dayı itibarı görenler için zor bir süreç başlayacak." dedi. 

 

 

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum ziyareti sırasında yaşanan olaylarla ilgili olarak da değerlendirmeler yapan Elmalı; "  Gidip bir yerlerde yaptığın mitinglerde “Demirtaş’a özgürlük” diyeceksin, sonra gelip dadaşlar diyarı Erzurum’da “Nenehatun’un torunları”diye hamaset yapacaksın. Dadaşlar nabza göre şerbet almaz. Erzurumlu bu oyunlara şerbetli…" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.