SİYASET Haber Girişi : 18 Eylül 2023 10:23

ELMALI, İTTİFAK DIŞINDA YÜZDE 5 OY ALMAK, İTTİFAK İÇİNDE YÜZDE 10 OYDAN DAHA FAZLA İŞ GÖRÜYOR

ELMALI, İTTİFAK DIŞINDA YÜZDE 5 OY ALMAK, İTTİFAK İÇİNDE YÜZDE 10 OYDAN DAHA FAZLA İŞ GÖRÜYOR
Erzurumlu ünlü Hukuk İnsanı Avukat Ebubekir Elmalı, İYİ Parti’nin siyasi restiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükumet sisteminin siyasette ezberleri bozduğuna dikkat çeken Elmalı, “ Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde açıkça gördük ki 50+1 koşulunda ittifak dışında yüzde 5 almak, ittifak içinde yüzde 10 almaktan daha fazla iş görüyor.dedi.

 

 

 

Son siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Elmalı, İYİ Parti’nin çıkışını Yeşil Sol Parti ( YSP) ile yakınlaşan CHP ile kurulan ittifak sonrasında tabandaki rahatsızlığa karşı olduğunu iddia eden Elmalı, “  İYİ Parti CHP ile ittifakından üzerine bulaşan lekeden kurtulmaya çalışıyor.” dedi.

 

 

Avukat Ebubekir Elmalı şunları söyledi; “ İYİ Parti CHP ile köprüleri atması ve buna sebep olarak da CHP’nin YSP ile yakınlaşmasını göstermesinden sonra, okullarda andımızın okunmamasına yönelik basın açıklaması yaptı. İYİ Parti “varlığım Türk varlığına armağan olsun” diyerek seçmene “ partinin YSP ile hiç bir alışverişi olamaz”, CHP ye ise “hodri meydan” mesajı veriyor. İYİ Parti CHP ile ittifakından üzerine bulaşan lekeden kurtulmaya çalışıyor. Bu tavır Milli muhalefet kavramı ile örtüşüyor.

 

2. tur seçimlerinde hem iktidarı hem de muhalefeti yüzde 2’lik partilerin kapısına gitmeye zorlayan CB hükümet sistemin 50+1 koşulu varken ittifaktan ayrılarak 3. alternatif oluşturmaya çalışan İYİ Parti’nin bu kararından dolayı zarar görebileceğini düşünmüyorum. Açıkça gördük ki 50+1 koşulunda ittifak dışında yüzde 5 almak, ittifak içinde yüzde 10 almaktan daha fazla iş görüyor.”  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.