SİYASET Haber Girişi : 16 Mart 2023 10:11

ELMALI ERZURUM'DAN ADAY ADAYI

ELMALI ERZURUM'DAN ADAY ADAYI
Türkiye'nin saygın hukukçularından biri olan Avukat Ebubekir Elmalı, Erzurum'dan milletvekilliği için aday adaylığı müracaatını yaptı.

Mehmet Metiner'in kurduğu, Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Avukat Ebubekir Elmalı AK Parti'den Erzurum milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

 

 

Siyasete Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan yardımıcısı olarak başlayan ve sonrasında yollarını ayıran Erzurumlu tanınmış hukum adamı Avukat Ebubekir Elmalı, bundan sonra AK Parti saflarında siyaset yapacak. Mehmet Metiner'in kurduğu, Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Elmalı, Metiner'in sağ kolu olarak biliniyor. 

 

 

Bir çok partiden teklifler aldığı bilinen Elmalı tercihini AK Parti'den yana kullandı. Geçtiğimiz gün aday adaylığı müracatını yapan Elmalı, " Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok" dedi. Katıldığı televizyon programlarındaki önemli tespitleriyle dikkatleri üzerine çeken bir isim olan Elmalı'nın önümüzdeki günlerde, Mehmet Metiner'le Erzurum'a gelerek, AK Parti Teşkilatıyla tanışması bekleniyor. 

 

 

Ebubekir Elmalı Kimdir?

Ebubekir Elmalı 10 Mart 1978 yılında Erzurum'da doğdu. Ebubekir Elmalı serbest avukat, hukukçu, Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı. Ankara’da serbest avukatlık yapmıştır. Ticaret Hukuku alanında Yüksek Lisans yapan Elmalı, DEMBİR -DER Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve DEMBİR Vakfında Mütevelli ‘dir.

Günümüzde İstanbul Levent’te bulunan kendisine ait hukuk bürosunda, Uluslararası Sözleşme Hukuku ve Deniz Ticaret Hukuku başta olmak üzere özel hukuk alanlarında uzman olarak avukatlık ve şirketlere hukuki danışmanlık hizmetini sürdürmektedir.

Avukat Elmalı’nın Ticaret hukuku ve sözleşme hukuku konularında bir çok bilimsel makalesi yayımlanmıştır.

 

 

İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi, çocuklara karşı cinsel tacizin önlenmesi ve hayvan haklarının korunması gibi bir çok sosyal sorumluluk projelerine hukuki bilgi ve tecrübeleri ile destek olmaktadır. Bu konularda ki desteği ve bilimsel çalışmaları ile sivil toplum kuruluşları tarafından bir çok kez ödüle layık görülmüştür.

Türkiye Değişim Partisinde bir süre seçim işleri ile birlikte Hukuk ve Adalet Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak aktif siyaset yapmıştır. Ancak sonrasında istifasını sunmuştur.

Günümüz itibariyle, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 3 dönem milletvekili yapan siyasetçi Mehmet Metiner’in kurucusu olduğu Demokrasi ve Birlik Derneğinin Genel Başkan Yardımcılığını sürdürmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.