GÜNDEM Haber Girişi : 22 Temmuz 2021 15:05

Ekrem Ekmekçi: Erzurum Kongresi Milattır!

Ekrem Ekmekçi: Erzurum Kongresi Milattır!
Memleket Partisi Yakutiye İlçe Başkanı Ekrem Ekmekçi 23 Temmuz münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

ERZURUMEKSPRES - Memleket Partisi Yakutiye İlçe Başkanı Ekrem Ekmekçi 23 Temmuz münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda;“Milli Birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, şanlı Tarihimizin dönüm noktası olan 23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi umutların kaynağı olmuştur.”

 

Ekmekçi şunları söyledi;

 

Erzurum Kongresi Milattır! 

“Her tarafı işgal edilmiş vatanımızın, müdafası için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kongreyi tertip etmiş ve bir milletin kaderini değiştirmiştir. Bağımsızlık mücadelesinin miladı olan o gün, yurttaş canıyla malıyla vatan müdafası için seferber olmuştur.” 

Kuvâ-yi Milliye Ruhu yeniden canlanmıştır! 

“Erzurum Kongresi, zamanlaması itibari ile işgal güçlerine misillemedir. Mondoros Ateşkes antlaşması yok sayılmış ve Milli Sınırlar içinde Vatan bir Bütündür Parçalanamaz denilerek, tüm Vatanı ilgilendiren kararlar alınmıştır. Değişik cephelerde savaşan halk güçleri Erzurum kongresinden güç alarak, işgal güçlerine büyük zaiyatlar vermiştir. Bu derin duygu ve hisler içinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet, Vatanımıza birlik diliyorum.” dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.