SİYASET Haber Girişi : 19 Kasım 2021 13:08

EKONOMİ TEK BİR İNSANIN İKİ DUDAĞININ ARASINDA OLMAMALI

EKONOMİ TEK BİR İNSANIN İKİ DUDAĞININ ARASINDA OLMAMALI
İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin son yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin son yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı. Güneyin açıklamasında “ her zaman olduğu gibi, yine fedakarlık vatandaştan bekleniyor”  dedi.

 

 

 

Türk Lirasının önlenemez bir değer kaybı yaşadığını belirten  İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin, “ Paramız pul oldu. Alım gücü her geçen gün düşüyor. Türkiye enerjide dışa bağımlı, yıllık 50 milyar dolarlık enerji  alımı yapıyor. Üretimin ana girdi kalemlerinden biri enerji. Doğal olarak dolardaki yükseliş enerji maliyetlerini artırıyor. Bu da üretilen neredeyse  her kalem malın maliyetin artması demek. Bu durum fiyatlara da yansıyor. Vatandaşın cebindeki para her geçen gün değer kaybediyor, alım gücü düşüyor. Bütün ekonomistlerin aksine, tek bir kişiyi memnun etme ve oturduğu koltuğu koruma adına Merkez Bankası faiz indirimi yaparak, Türk Lirasının değer kaybını artırıyor. Ülkeyi aile şirketi gibi yönetenler, şimdi de deneme yanılma yöntemiyle işin içinden çıkmaya çalışıyorlar.

 

 

Vatandaşa pişkin pişkin tasarruf edin, doğalgazı az kullanın, lokmanızı küçültün diyenler, kendi lüks ve şatafatlarından taviz vermiyor. Sarayın bütçesi milyonlarca dolar. Tasarruf edilecekse herkes tasarruf edecek. Kamunun kaynakları herkese eşit olarak dağıtılacak. Zor dönemler ancak bu şekilde atlatılır. Kendisine yakın müteahhitlere sırf iş oluşturma adına, yolcusu olmayan illere hava alanı, kimsenin kullanmadığı köprüler, geçiş garantili yollar yapılmayacak. Devlet ihalelerini dolarla yapmayacak.

 

 

 

 

 

Bu gün gelinen noktada özellikle Erzurum’da her gün bir esnaf işini tasfiye ediyor. İnsanlar bankalara olan borçlarını ödeyemez hale geldi. Bırakın kredi borçlarını BAĞKUR Primini bile ödeyemiyor. Gençlerimiz işsiz. Tarımda üretim neredeyse bitmiş durumda. Birkaç aile dışında köylerde üretim yapılmıyor. Köyden kente, doğudan batıya göç almış başını gidiyor. Babalar çocuklarına harçlık veremiyor. Kış geldi, insanlar kışı battaniyelerin altında geçiriyor. Gelen kabarık faturalar nedeniyle evini bile ısıtamaz hale gelmiş durumda. Gençler geleceğinden endişeli. Her şey yolundaymış gibi, ülkeyi yönetenler festival düzenliyor.  Bu krizi daha fazla görmezden gelemezsiniz. İnsanların aklıyla daha fazla dalga geçemezsiniz. Ekonomide dünya bizi kıskanıyor diyerek, kendinizi kandırmak öteye gidemezsiniz.

 

 

Bu gün gelinen noktada özellikle ekonomideki son gelişmeler gösteriyor ki bu hükumet meşruiyetini kaybetmiştir. Bir an önce seçime gidilmeli ve vatandaşın tercihi iktidara gelmelidir.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sunmani Yildirim 19 Kasım 2021 17:43

    Ülkemiz git gide zor duruma sokuluyor tuzu kuru olanlar ise pişkin pişkin ekonomi sikinti yok diyor Konya eski milletvekilinin dediği gibi yumusatarak yavaş yavaş zam yapıyor böylesi pişkin açıklama olamaz artık milletin sınırları zorlanıyor patlama noktasında bu halk