GÜNDEM Haber Girişi : 24 Kasım 2022 15:40

EFE, YETENEK SINAVIYLA ATANMAK İSTİYORLAR

EFE, YETENEK SINAVIYLA  ATANMAK İSTİYORLAR
İYİ Parti Palandöken ilçe Başkanı Ahmet Han Efe, Yetenek sınavıyla üniversitelere girip, mezun olan gençlerin yine kendi alanlarında yapılacak bir sınavla atanmaları gerektiğini vurguladı.

Öğretmenler günü nedeniyle bir açıklama yapan İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe, yetenek sınavıyla üniversite kazanmış, mezun olmuş gençlerin kendi alanları dışında bir sınavla atamasının yapılmasının adil olmadığına değindi.

 

 

 

EFE yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; " Kamu personeli seçme sınavına giren milyonlarca gencin bir çok sorunu bulunmaktadır. Bu gençlerin üniversitelere yetenek sınavı ile spor, resim ve müzik öğretmenlikleri bölümlerini kazananlarında bazı sorunlarına kulak verilmesi gerekiyor. Yetenek sınavı ile üniversitelere yerleşen öğrenciler alanlarında çok iyi eğitimler alıp kendilerini yetiştiriyorlar ve mezun oluyorlar. Ne yazık ki KPSS sınavına tabii tutuldukları için alanlarından uzaklaşığ bir kaç yıl boyunca Türkçe, Matematik, coğrafta, Tarih gibi üniversite hayatlarında ders olarak görmedikleri alanlara çalışıp atanma gayretinde bir iş umudı ile gece gündüz ders çalışıyorlar. Atanmaları olsa dahi mezuniyetlerinden sonra KPSS sınavına harcadıkları zaman onları alanlarından uzaklaştırmış oluyor. 

 

 

 

Görev aldıkları okullarda genç nesillere sanatı ve sporu anlatma öğretme gayretinde olması gereken bu öğretmen adayları matematik,tarih, coğrafya gibi derslerden değil kendi alanlarından yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavlarla görev almak istiyorlar. Hayatları boyunca sanatla ve sporla uğraşan gençler KPSS de kendi alanlarının dışındaki sorularla bilgilerinin ölçülmesini istemiyorlar. Bir resim öğretmeni resim sanatını öğrenciye sevdirmekle ilgilenmeli matematik sorularıyla matematik öğretmeni ilgilenmeli. Yetenek sınavı ile kazandıkları bölümlerden yine yetenek ve bilgileriyle atanma hakkı verilmesini istiyorlar."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.