SİYASET Haber Girişi : 16 Eylül 2022 10:40

EFE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SEFERBER OLALIM

EFE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SEFERBER OLALIM
İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe, "ekonomik krizden en çok çocuklarımız etkileniyor." dedi,

İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe, giderek artan yoksullaşmaya dikkat çekerek, bu durumdan en çok çocukların etkilendiğini belirtti. Efe, dar gelirli ailelerin çocuklarının iyi beslenemediğine dikkat çekerek, okullarda bir öğün ücretsiz yemek dağıtılması gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

Yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmet Han Efe, yaptıkları saha çalışmalarında dar gelirli ailelerin taleplerini dinlediklerini belirterek, “ Yaşanan ekonomik krizden en çok çocuklar etkileniyor. Çocuklarının iyi beslenemediğini belirten aileler ‘ Yaz geçti evlatlarımıza yaz meyvesi yediremedik. Gelirimiz kira parasına, elektrik, doğalgaz faturalarına zor yetiyor. Şimdi çocukların okul masrafları da devreye girdi. Servis ücretleri çok pahalı. Şimdilik yürüyerek çocuklarımızı okula bırakıyoruz, havalar iyi, ancak kış aylarında nasıl edeceğiz bilmiyoruz. ‘ diyorlar. Gerçekten de durum vahim. Okullardaki beslenme saatlerinde gelir durumu iyi olan ailelerin öğrencilerine yedirdiği yemeklerle dar gelirli ailelerin yedirdiği çok farklı. Çocuklar özeniyorlar. Binlerce ailenin yoksulluk sınırının altında yaşadığını düşürsek, ekonomik krizden en çok çocuklarımız etkileniyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sosyal bir Hukuk devletidir. Sosyal devlet olmanın gereği evlatlarınızın beslenmesiyle de ilgilenmelisiniz. İlk ve Orta Dereceli okullarda en azından bir öğün yemek devlet tarafından verilmeli. Çocuklarımızın bir çoğu sağlıklı bir kahvaltı yapamadan okula gidiyorlar. Nasıl yapsınlar, peynirin kilosu olmuş 90 lira, bir koli yumurta 60 lira, sütün litresi 17 lira, Domatesin kilosu 18 lira. Büyükler bir şekilde bu zor koşullara dayanıyor, ancak çocuklarımızın bu koşullarla erken yaşta tanışmaları gerçekten üzüntü verici. Buradan Erzurum valiliğimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Belediyelerimize, STK’larımıza sesleniyorum. Erzurum’daki tüm okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için seferber olalım.” Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.