EĞITIM Haber Girişi : 11 Haziran 2021 09:35

Dünya matematik şampiyonlarından Vali Memiş’e ziyaret

Dünya matematik şampiyonlarından Vali Memiş’e ziyaret
Erzurum Valisi Okay Memiş, Uluslararası CaribouMatematik Yarışmaları’nda dünya birinciliği kazanan Yiğit Can Aydın ve Defne Çelik’i makamında kabul etti.

 

 

 


Kanada merkezli olarak yılda 6 kez düzenlenen yarışmaya dünyanın farklı ülkelerinden öğrenciler katılıyor. Her yıl eylül ayında başlayarak mayıs ayında son bulan yarışmalar, online olarak gerçekleştiriliyor. Mayıs ayında düzenlenen yarışmaya katılan 2. Sınıf öğrencileri Yiğit Can Aydın ve Defne Çelik, dünya şampiyonu olarak büyük başarıya imza attı. 

 

 

 


Vali Memiş, çocukların öğretmenlerinin de hazır bulunduğu ziyarette öğrencilerin önemli bir başarı elde ettiğini kaydederek, tebrik etti.

 

 

 

 

 


“Elde edilen başarıdan dolayı gurur duyduk” diyen Memiş, “Çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Onların daha iyi bir eğitim alması adına devlet olarak her türlü imkânı oluşturuyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençlerimiz bizim geleceğimizin teminatıdır. Sizleri kutluyorum. Erzurum olarak uluslararası alanda elde ettiğiniz bu başarınız bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Başarılarınızın artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. “ şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Vali Memiş, ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.