FİNANS Haber Girişi : 07 Haziran 2023 12:34

Dolar Aldı Başını Gidiyor!

Dolar Aldı Başını Gidiyor!
Dolar kuru durmak bilmiyor. Güne yeni rekorla başlayan dolar 23 lirayı aştı.

Döviz kurları sürekli yükseliş halinde. Her gün yeni bir rekor kıran dolar bu sabah itibarı ile 23 lirayı Euro ise 25 lirayı aştı.

 

 

 

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 18 lira seviyelerindeki dolar kuru, seçimlerin ardından 3 liraya yakın yükseliş gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü yeni kabineyi açıklamasının ardından yükselişi hızlandıran ve 21 lira seviyesini aşan dolar kuru, bu sabah itibarıyla 23 lirayı da aştı.

 

 

Piyasalardaki belirsizliğe vurgu yapan uzmanlar şu ifadeleri kullandı: “Dolar, euro ve altında bu sabah sert bir yükseliş var. Dolar ve euro TL karşısında yaklaşık yüzde 5'e yakın değer kazandı. Euro 24 lirayı, gram altın ise, 1.500 lirayı aştı. Bu tarz ani yükselişlerde vatandaşın panik yapmaması gerekiyor. Önümüzdeki dönem için de fiyatların yükselip yükselmeyeceği konusunda net bir şey söylemek mümkün değil. Gün içerisinde de kur fiyatları değişiklik gösterebiliyor. Vatandaşın bu değişimi hesaba katarak davranması gerekiyor.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.