GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mart 2022 12:26

DEVA Partisi'nden Horasan'a 2. yıl çıkarması

DEVA Partisi'nden Horasan'a 2. yıl çıkarması
DEVA Partisi'nin kuruluşunun üzerinden tam 2 yıl geçti. İki yıl içerisinde 81 il, 922 ilçe ve 32 bin 154 mahallede teşkilatlanmasını tamamlayan DEVA Partisi, kuruluş yıldönümünü kutluyor.

ERZURUMEKSPRES - DEVA Partisi'nin kuruluşunun üzerinden tam 2 yıl geçti. İki yıl içerisinde 81 il, 922 ilçe ve 32 bin 154 mahallede teşkilatlanmasını tamamlayan DEVA Partisi, kuruluş yıldönümünü kutluyor.

 

 

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığı da partilerinin kuruluşunun 2. yılını kutlamak için Horasan'a çıkarma yaptı. Büyük bir coşku ile karşılanan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl ve yönetim kurulu üyeleri, esnafı ziyaret ederek sıkıntıları dinlediler. DEVA Partisi Horasan İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantı, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

 

Katılımcılara hitap eden Başkan Bingöl, Horasan'a konuşmaya değil dert dinlemeye geldiğini söyledi. Türkiye'nin sosyo-ekonomik meseleler başta olmak üzere her açıdan akıl almaz bir şekilde uçuruma doğru sürüklendiğine dikkat çeken Bingöl, şunları ifade etti: "Her geçen gün, bir önceki günü aratır hâle geldi. Böylesine bir zorlu süreçte işlerin daha da kötüleşeceğini gördüğümüz için DEVA Partisi'ni kurduk. DEVA Partisi olarak sadece aksaklıkları dile getirmekle kalmadık aynı zamanda her konudaki çözüm önerilerimizi de kamuoyu ile paylaştık. Bu kapsamda 6 eylem planını açıkladık.

 

 

Tüm olumsuzluklara rağmen inanın çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur. DEVA Partisi olarak sizlerin de desteğiyle iktidara geldiğimizde problemlerin üstesinden geleceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Genel Başkanımız Ali Babacan’ın ekonomiden sorumlu devlet bakanı olduğu dönemde enflasyon yüzde 6,31 idi. TÜİK'in açıkladığı en son enflasyon rakamı yüzde 54,44 oldu.

 

 

İktidar partisi, 20 yılda büyük başarılara imza attığını söylüyor. Allah aşkına söyler misiniz bu nasıl bir başarıdır ki enflasyon, Babacan sonrası tam 9 kat artmış? İşsizlik hat safhaya yükselmiş durumda. İnsanlarımız artık evine ekmek götüremez duruma geldi. Akaryakıta her gün zam geliyor. Gençlerimiz diplomalı işsiz. Fırsatını bulan gençlerimiz yurt dışına gidiyor.

 

Mazot ve gübre fiyatları nedeniyle çiftçi tarlasını ekemiyor. Bir ülkede üretim olmazsa aydınlık yarınlar nasıl gelecek? Elektrik ve doğal gaz zamlarını hatırlatmaya bile gerek yoktur. Tüm bu kötü gidişata rağmen iktidar, hala sorumluluğu dış güçlere ve muhalefete yüklemeye çalışıyor. Ülke uçuruma sürükleniyor ama iktidar hiçbir sorumluluk almıyor."

 

Köylü üretmezse ülke aç kalır

 

Toplantıda söz alan vatandaşlar da ekonominin geldiği noktadan dert yandılar. Gübre ve mazot fiyatları sebebiyle bu yıl nasıl tarla ekeceğini kara kara düşündüğünü dile getiren bir vatandaş, "Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Maliyetler çok arttı. Artık karşılayamaz duruma geldik. Biz ekip biçemezsek bu ülke nasıl doyacak? Köylü üretmezse ülke aç kalır." dedi.

 

Bir başka vatandaş ise evine ekmek götüremediğine dikkat çekti. Çok zor şartlarda bir hayat sürdürdüğünü anlatan vatandaş, bu işe bir çözüm bulunmasını istedi.

 

Toplantı sonrası esnaf gezisine çıkan DEVA Partisi yönetimi, vatandaşların problemlerini dinledi. Zamlardan dert yanan esnaf, paranın alım gücünün kaybolduğunu, satış yapamaz olduklarına dikkat çektiler. Sıkıntıların çözümü için vatandaşlardan DEVA Partisi'ne destek isteyen Başkan Bingöl, liyakatli bir ekibe sahip olduklarını, problemleri rahatlıkla çözebileceklerini vurguladı. Ali Babacan'ın ekonominin başında olduğu dönemi hatırlatan Bingöl, Türkiye'yi tekrar hakkettiği refaha ulaştıracaklarını söyledi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.