SİYASET Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 19:00

DEVA PARTİSİ İDDİALARA KARŞI SESSİZ KALMADI

DEVA PARTİSİ İDDİALARA KARŞI SESSİZ KALMADI
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, bir süre önce Sedat Peker'in yaptığı paylaşımlarda iddia ettiği ‘rüşvet suçlamaları’ ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Aralarında AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB üyesi Salih Orakçı ve Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren'in isimlerinin geçtiği ‘rüşvet iddiası’ gündem olmuştu. ‘Deli çavuş’ isimli twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sedat Peker'in iddiasına göre; Sineren'den borsada bir işlemi gerçekleştirmek için rüşvet istendiği ve ismi geçen diğer kişilerin de bu rüşvet ağının içinde yer aldığı iddiaları gündem oldu.  Ayrıca, aynı hesaptan söz konusu ağa ilişkin WhatsApp yazışmalarının görsellerini de paylaşan Sedat Peker, Bank Asya’nın 16 yıl yöneticilik yapan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği  Meclisi üyesi Salih Orakcı arasında kurulduğu iddia edilen rüşvet ve yolsuzluk ağını açıklamıştı.

 

 

 

Peker'in paylaşımlarının ardından Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi harekete geçti. Konuyla ilgili olarak DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Peker’in bu iddiaları üzerine parti genel merkezi tarafından suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

 

 

 

Böyle önemli bir iddianın hiçbir kurum veya kişi tarafından asla sümen altı edilip, görmezden gelinemeyeceğini söyleyen Bingöl, "Yargının, tarihe not düşmek adına Sedat Peker'in yaptığı açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili parti genel merkezimiz tarafından Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Elbette bir gün bu rezilliklerin peşine düşen sorumlu savcılar çıkacaktır. Ortada bir isnat var ama ispat yoktur bu iddiaların açıklığa kavuşması için biran önce gerekli soruşturma başlatılarak ak mı, kara mı ortaya çıkarılmalı" dedi.

 

 

 

İl Başkanı Bingöl, olaya adı karışan SPK'nın eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Serkan Taranoğlu, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Denizli Meclis Üyesi Salih Orakçı, (Ali Fuat Teşkesenlioğlu'nun yanındaki kişilerden) Nedim Özbal, Diyarbakırlı Emin, Ahmet ve Süleyman isimli şahıslar, Recep Dumangöz, Borsa Gündem gazetesi sahibi Orhan Pala, Borsa Gündem gazetesi yazarı Burak Taşçı, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Korkmaz Karaca, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırmanla ilgili  iddiaların açıklığa kavuşması için savcılıkların harakete geçmesi gerektiğinin alını çizdi.

 

 

 

Bingöl, Taşkesenlioğlu ikilisi ile ilgili iddialarada değinerek, ‘’Bu tatsız durumdan Erzurum’un adının geçmesi bir Erzurumlu olarak bizleri çok üzmüştür. Bu kadim şehrin isminin böyle talihsiz durumda öne çıkması esef vericidir. Erzurum doğan, yaşayan, ve Erzurum’u temsil eden kişilerin, bu kahraman şehrimizin geçmişine, onuruna ve kutsiyetine saygılı ve laik görevidir. Yaşananların yakından takipcisiyiz. Gayemiz Erzurum isminin böyle bir şekilde anılmasına engel olmak ve tepkimizi koymaktır’’diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.