SİYASET Düzenleme Tarihi : 29 Aralık 2020 15:28 Haber Girişi : 29 Aralık 2020 15:46

DEVA PARTİSİ 1. OLAĞAN KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

DEVA PARTİSİ 1. OLAĞAN KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
9 martta kurulan DEVA Partisi 1. olağan büyük kongresini gerçekleştirdi.

9 martta kurulan DEVA Partisi 1. olağan büyük kongresini gerçekleştirdi. Atatürk Spor ve Sergi Salonda gerçekleştirilen kongrede Erzurum Teşkilatı da hazır bulundu. Kongre "Türkiye'nin Devası hazır" sloganı ile Pandemi kurallarına uygun bir biçimde yapıldı.

 

 

Kongrede Delegelere hitap eden Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan;  

" Biz hep beraber bu ülkenin umuduyuz. Bu ülkeye çözüm olmak için ele ele yola çıktık. Bugün burada ülkenin tüm sorunlarını çözecek güçlü bir kadroyla beraberiz. Ülkemiz karanlık günlerden geçti, çok acılar çekti. Her dönemde faklı kimliklerin ezildiğine tanıklık ettik. Hiçbir karanlık sonsuza kadar sürmedi. Benim siyasete girdiğim 1990’lı dönemlerde böyle acıların yaşandığı dönemdi, asker vesayeti vardı. Mafyalarının, çetelerin sokakta cirit attığı, herkesin baskı gördüğü günlerdi o günler. 28 Şubatın ağır ikliminde benim kız kardeşim ODTÜ’de okurken başındaki örtü yüzünden 3 defa okuldan uzaklaştırma yazısı aldı. Üstelik düzenledikleri tutanağa “ders araç gereçlerine zarar vermek” yazdılar. Gerçek sebebi bu değildi tabi ki. Ben bunlara tepki olarak siyasete girdim. Bir daha kimse bu yasağı getirmeye cüret edemez.

 

 

 

 

Siyasete girdiğim günden bu yana 20 yıl geçti. Şimdi de ezilenler iktidar gücünü ele alınca başkalarını ezmeye başladı. Ezilmeyi iyi bilenler başkalarını ezmezler. 2001’den bu güne insanlar hala aç. Yoksulluk ve gelir adaletsizliği hızla yaygınlaşıyor. Esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor, emekli maaşları gün be gün eriyor. Memura, işçiye sefalet ücreti reva görüldü. Biz merkez bankası kasasını milletin alın teriyle doldurduk, bugün çarçur ettiler. 

 

 

Halkımız sosyal yardımlara muhtaç hale getiriliyor. Yoksul bir vatandaşımız devletin verdiği yardımlara ulaşırken iktidar partisinin üye kartını göstermek zorunda mı? Toplumla aranıza büyük bariyerler girince, etrafınızda dar bir kadro oluşturursanız halktan koparsınız. Belediyelere tek tek kayyım atadılar. Şimdi de STK’lara kayyım atıyorlar. Oldu olacak siyasi partilere bile kayyım atayın! Bu ülke kayyım atanarak yönetilmez. Gittiğimiz her şehirde başımız dik, anlımız temiz yürüyoruz. Gittiğim 41 ilde çok farklı hikayeler ile karşılaştım. 

 

 

 

 

Biz, borcumuzu ödeyemiyoruz diyen çaresiz esnafın yanındayız, biz yoksulluğa terk edilen fedakar çiftçimizin yanındayız, biz yoksulluğa ve haksızlığa terk edilen emeklinin yanındayız, biz çocuklarının geleceğinden endişe eden anne- babaların yanındayız, biz ayrımcılığa uğrayan tüm vatandaşımızın yanındayız, biz sesini senelerdir duyurmaya çalışan kadınlarımızın yanındayız, biz hakkı iade edilmeyen, zulme uğrayan binlerce KHK’lıların yanındayız, biz yeni nesillere yaşanabilir çevre bırakmak içim mücadele edenlerin yanındayız. Kimlerle ve nerede durduğumuzu merak edenler için bu koordinatlardayız. DEVA Partisi bir kadro hareketidir. Bir halkı tutup kaldırmak için buradayız.

 

 

 

Ülkemizin kaybedecek bir dakikası dahi yok. O yüzden teşkilata söylüyorum: Yerelin sorununu siyasetin merkezine taşıyacaksınız. Mahalle mahalle, köy köy dolaşmaya, vatandaşın derdine çare olmaya devam edeceksiniz. Biz Türkiye, bütün hedeflerine ulaşabilecek güçlü bir ülkedir. Demokrasi, 12 Eylül sonrası yapılan ilk seçimde sivil siyasetin hasretidir. Bundan sonra hepimiz birden sevinebiliriz, göğe bakalım. Zaman bu salondaki heyecanı tüm Türkiye’ye yayma zamanı. Şimdi Türkiye için demokrasi ve atılım zamanı." dedi. 

 

 

Genel Başkan Ali Babacan'ın tek aday olduğu 1. Olağan Büyük Kongre'de partinin 600 delegesi, 50 üyeli Genel Merkez Yönetim Kurulu (GMYK) ve Genel Merkez Disiplin Kurulu üyelerini belirleyecek. Listede yer alan isimlerse şöyle; 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.