GÜNDEM Haber Girişi : 05 Nisan 2021 17:12

Darbeler bu ülkenin makus talihi asla olamaz

Darbeler bu ülkenin makus talihi asla olamaz
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, bir gece yarısı 104 emekli amiralin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

ERZURUMEKSPRES - DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, bir gece yarısı 104 emekli amiralin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. “Darbeler bu ülkenin makus talihi asla olamaz.” diyen Bingöl, “Darbeleri, muhtıraları konuşuyor olmamız gerçekten ülkemiz adına utanç verici bir durumdur. Bu zihniyeti taşıyanları en sert şekilde kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Bingöl, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

 

Tarihi darbe ve muhtıralarla dolu bir ülkede yaşıyoruz. 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat, 27 Nisan e-muhtırası ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimi. Darbeciler, bu ülkede bir Başbakanı asacak kadar ileri gitmişlerdir.

 

Mehmet Akif Ersoy şöyle diyor:

 

Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!

Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?

"Tarih"i  "tekerrür" diye tarif ediyorlar;

Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

 

Maalesef huylu huyundan vazgeçmiyor. Bir gece yarısı 104 emekli amiralin imzalayıp açıkladığı metin, bizlere darbe karanlığını yeniden hatırlattı. Darbeler bu ülkenin makus talihi asla olamaz. Çözüm tam demokratik hukuk devleti olması gerekirken; geldiğimiz noktada hala darbeleri, muhtıraları konuşuyor olmamız gerçekten ülkemiz adına utanç verici bir durumdur. Bu zihniyeti taşıyanları en sert şekilde kınıyorum.

 

15 Temmuz hain darbe girişimini millet olarak elbirliğiyle bertaraf etmişken 5 yıl sonra yeniden darbeyi çağrıştıracak bir manzarayla karşı karşıya olmak bizleri derinden üzmektedir. Ülkemizin sosyo-ekonomik problemleri bulunmakta ve bir an önce acil çözüm beklemektedir.

 

Türkiye, enerjisini sorunların çözümüne harcaması gerekirken şimdi darbe tartışmalarıyla boşa zaman harcamaktadır. Ülkeyi yönetme kabiliyetini kaybeden iktidar ise adeta sineğin kanadından yağ çıkarırcasına fırsatı ganimete dönüştürmenin derdine düşmüştür.

 

DEVA Partisi olarak sivil siyasete yapılacak her türlü müdahaleye şiddetle karşı olduğumuzu bir kez daha tekrarlamak isterim. Yapılması gereken, bu olayda sorumluluk sahibi olanlardan adalet önünde hesap sormaktır. Hesap sorarken de geçmişin yöntemleriyle değil demokratik hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda bunu yapmaktır.

 

Ülkemizin acil çözülmesi gereken sorunların başında ekonomi gelmektedir. İşsizlik, enflasyon, faiz almış başını gidiyor. İnsanlar zor durumda. 104 emekli amiralin açıklaması bahane edilerek gerçek gündemler ötelenmemelidir. Yapılması gerekeni yargı yapmalı, olay siyasete alet edilmemelidir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.