GÜNDEM Haber Girişi : 26 Haziran 2022 14:34

ÇOMAKLI, YERLİ VE MİLLİ SANAYİ HAMLESİNE DAHA FAZLA KATKI SUNACAĞIZ

ÇOMAKLI, YERLİ VE MİLLİ SANAYİ HAMLESİNE DAHA FAZLA KATKI SUNACAĞIZ
YÖK ile TUSAŞ arasında gerçekleşen protokol törenine rektör Çomaklı da katıldı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında yükseköğretim alanında iş birliği protokolü imzalandı. Şirket tesislerindeki imza törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da katıldı.

 

 

 


YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ve Araştırma Üniversiteleri rektörlerinin katılım sağladığı protokol töreninde; toplamda 200 doktora öğrencisine burs desteğinin sağlanacağı bilimsel araştırma programı ile malzeme biliminden mekanik konulara, yazılımdan yeni nesil hava aracı geliştirilmesine kadar birçok alanda havacılık endüstrisinin gelişimine katkı sağlayacak tez çalışmalarının destekleneceği vurgulandı. Ayrıca, TUSAŞ bünyesinde oluşturulan Bilimsel Araştırma Programı (LIFT UP++) ile tez çalışmalarının destekleneceği de ifade edildi.

 

 

 

 

 

 


Temel Kotil, törende yaptığı konuşmada; şirketin imalat sanayisindeki yeteneğiyle dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer aldığını söyledi. Şirket bünyesinde 5 bin mühendis ve teknisyen bulunduğunu, bu sayıların 2028'de 10 bine çıkacağını dile getiren Kotil: "Üniversiteler bizim için çalışıyor, biz de burada yaptıklarımızı gençlere açmak istiyoruz" dedi.

 

 

 


Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Yeni Dönem Başlıyor
YÖK Başkanı Özvar da üniversite-sanayi iş birliğiyle Türkiye'nin yerli ve milli sanayi hamlesine güçlü destek verdiklerini ifade ederek Türkiye'nin Milli Muharip Uçak, Hürjet gibi özgün ve yeni nesil hava aracı projelerinin doktora çalışmalarıyla destekleneceğini dile getirdi.

 

 

 


Rektör Çomaklı: “Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesine Katkı Sağlayacağız”
İmzalanan protokolün başta iki kurum ve alt paydaşları olmak üzere ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak değerlendirmesine başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise, YÖK şemsiyesi altındaki yükseköğretim kurumlarıyla TUSAŞ arasında gelecek dönemde gerçekleştirilecek iş birliğinin ilk adımı olan bu protokolün ülkemiz adına oldukça önemli olduğunu söyledi. Yerli ve milli sanayi hamlesine daha fazla katkı sunmaktan için üniversite bünyesinde de çeşitli atımların gerçekleştirildiğini hatırlatan Rektör Çomaklı; özellikle Data Center, Soğuk Test Merkezi, Yüksek Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Doğu Anadolu Gözlemevi projeleriyle ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlanacağını aktardı.

 

 

 

 

 

 


Konuşmaların ardından iş birliği protokolü, YÖK Başkanı Özvar ve TUSAŞ Genel Müdürü Kotil tarafından imzalandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.