SİYASET Haber Girişi : 09 Haziran 2024 16:21

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, kendi imkanlarımla bir yer kiralamaya hazırım.

CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, kendi imkanlarımla bir yer kiralamaya hazırım.
Büyükşehir Belediyesi'nin Alevi Bektaşi Kültür derneğine 25 yıllığına tahsis ettiği yeri geri almasına sert tepki gösteren CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, " yurttaşlarımız merak etmesinler. Kendi imkanlarımla bir yer kiralamaya hazırım." dedi.

Erzurum Büyükşehir belediyesi tarafından 2016 yılında Cemevi olarak Alevi Bektaşi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine tahsis edilen bina yine Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi oy çokluğu kararıyla geri alındı.  

 

 

 

 

Duruma ilk tepki CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'ten geldi. Can EŞ, Alevi yurttaşlarımız hiç merak etmesin, kendi imkanlarımla bir yer kiralayıp, tahsis etmeye hazırım." dedi. Cemevi olarak Alevi yurttaşlar için tahsis edilen yerin geri alınmasının ahlaki olmadığını belirten Can Eş, " Kimlikler üzerinden siyaset yapmak, yaptığınız hizmeti siyasi rant devşirmek için yaparsanız, böyle garabet bir karara da imza atarsınız. Bu Cemevi yerinin geri alınmasının altında yatan şey, Alevi yurttaşlarımızın kendilerine oy vermediklerini düşünmeleridir. Bu siyaseten gayri ahlaki bir durumdur. Dernek Başkanının ve yönetiminin talep etmesi halinde, kendi imkanlarımla bir yer tutup derneğe Cemevi olması için tahsis etmeye hazırım." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.