SİYASET Haber Girişi : 11 Haziran 2022 18:06

CHP HEYETİ ERZURUM'UN PULUR KÖYÜNDE.

CHP HEYETİ ERZURUM'UN PULUR KÖYÜNDE.
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP milletvekillerinden oluşan heyet, Erzurum'da 1942 yılında kurulan ancak bu gün yok olan Pulur Köy enstitüsünü ziyaret etti. 
CHP HEYETİ ERZURUM'UN PULUR KÖYÜNDE.

Köy Enstitülerinin 82. kuruluş yıl dönümünde, Türkiye'nin 21 farklı şehrindeki köy enstitülerini ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya başkanlığındaki CHP heyeti, bu kapsamda 18. durak olarak Erzurum'un Pulur köyündeki köy enstitüsünü ziyaret etti. 

 

 

 

 

 

Burada bir açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, " daha önce ziyaret ettiğimiz yerlerde yıkık binaları gördük, yıkılmak üzere olan binaları göndük. inatla ayakta duran binaları gördük, yüreğimiz yandı üzüldük. ancak buraya geldiğimizde yüreğimizde başka bir yangın oldu. Burada yıkık binalara bile tahammül edilmemiş, burası yerle yeksan edilmiş. Kimin için biliyormusunuz? Fetullah Gülen için. Fetullah Gülen'e burayı peşkeş çekmek istemişler. Cumhuriyetçi öğretmenler ve milli eğitim müdürü duruma direnmiş. Ama ne olmuş, o milli eğitim müdürünü görevden almışlar. Yetmemiş cezaevine koymuşlar. Niye biliyor musunuz? Fetullah Gülen'e yol vermediği için. Soruyorum size şimdi, Fetullah Gülen'le kol kola yürüyen kimmiş?" dedi. 

 

 

Kaya, sözlerini şu şekilde tamamladı; " Köy enstitüleri bir çözümdür. Köy enstitülerini tekrar etmeyeceğiz ama 21. yüzyılın dünyasına uygun, 21. yüzyılın ülkesine Türkiye'sine uygun yeni öğretmen yetiştirme modellerini buralardan çıkartacağız. Yani biz, bir Anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğacağız." 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.