SİYASET Haber Girişi : 10 Eylül 2021 10:06

CHP ERZURUM İL ESKİ BAŞKANI OĞUZ," BANA 1,5 MİLYONLUK ŞANTAJ YAPTILAR"

CHP ERZURUM İL ESKİ BAŞKANI OĞUZ,
CHP'de taciz iddialarıyla gündeme gelen CHP Erzurum İl Eski Başkanı Bülent Oğuz, kendisine 1,5 milyon liralık şantaj yapıldığını iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz, parti binasında çalışan bir kadını taciz ettiği iddiası üzerine görevden alındığı iddia edilmişti. Konu ile ilgilig yeni bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz'dan şantaj iddiası geldi. 

 

 

 

 

 

Bana 1,5 Milyonluk Şantaj Yaptılar.
CHP Erzurum İl eski  Başkanı Bülent Oğuz, CHP Genel Merkezin kendisini görevden almadığını, kendisinin partiye zarar gelmesin diye  13 Ağustos Cuma günü istifa ettiğini belirterek, “ S.Y.’nin akrabaları olduklarını söyleyen birkaç kişi il binasına gelerek  ‘Bunu düzeltmeyeceksen A Haber 1.5 Milyon veriyor, oraya vereceğiz.’diyerek benden şantaj yoluyla para sızdırmaya çalıştılar.”dedi

 

 

 

Son günlerde gündemde olan CHP eski Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz,hakkında çıkan taciz iddialarını bir kez daha yalanladı. CHP Genel Merkezinin kendisini görevden almadığını, söz konusu  olayın çıkmasıyla birlikte partiye zarar  gelmesin diye 13 Ağustos Cuma Günü kendi kararıyla istifa ettiğini açıkladı.Oğuz, CHP Erzurum İl Binasında temizlik işlerine bakan S.Y.’yi taciz ettiği iddiaları yalanlayarak Sosyal Medya ve basında çıkan haberlerin de gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

 

 


‘A Haber 1.5 Milyon Veriyor’
 Eski Başkan Bülent Oğuz, Bu olayın tamamen siyasi kişiliğine yönelik bir komplo olduğunu savunarak, amaçları  ses kayıtları için kendinden para sızdırmak olduğunu iddia ederek, şu ifadeleri kullandı;  “Bu olayın kamuoyuna yansımasından öncesi S.Y. ile bağlantılı olduğunu söyleyen Kerim ve diğer bir arkadaşı CHP Erzurum İl Binasına gelerek ‘Biz S.Y.’nin yeğenleriyiz, bizim elimizde ses kayıtları var, sen S.Y. taciz etmişsin, bunu nasıl düzelteceksin? Bunu düzeltmeyeceksen A Haber 1.5 trilyon veriyor, oraya vereceğiz’ dediler. Ben de kimseyi taciz etmediğimi ve nereye isterseniz gidin dedim. Olay bu şekilde olmuştur ve benden şantaj ile para sızdırmaya çalışmışlardır.Ayrıca bana muhalif olan bazı kişilerin de bu işin içinde olduğunu düşünmekteyim.”

 

 

 

 


‘İl Binasında Gönüllü Olarak Çalıştı’
Oğuz, kadını daha önceden tanımadığını, bir partili tarafından il binasına gelerek iş ve yardım talebinde bulunan S.Y. yapılan yardımlar dolayısıyla parti binasında gönüllü çalışmak istediğini söyleyerek, “Benim kendisini taciz ettiğimi iddia eden S.Y 2020 yılında bir partilimizin tavsiyesi ile ekonomik yardım ve iş istemek için partimize geldi. Benimle görüştü ve iki çocuğu olduğunu ve onlara da kendisinin baktığını, ekonomik anlamda yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Biz de yardım olsun diye ona ekonomik yardım yapmaya karar verdik. Aylık bir miktar gönderdik. Ayrıca evlere temizliğe gittiğini söyleyince ben de eşim ve çocuklarımla birlikte yaşadığım eve de temizlik için gelebileceğini söyledim. Bu yardımlarımız üzerine S.Y. bir gün gelerek "bana maddi yardımda bulunduğunuz için ben de partiye zaman zaman gelip gönüllü olarak temizlik ve çay gibi işler yapayım" dedi. Ben zaten eşimden nafaka almaktayım ve SGK’dan da zaten hizmet almaktayım dedi.Bundan sonra haftanın bir kaç günü birkaç saatliğine gelerek partide temizlik ve çay yaptı ve gitti. Benim evime de 2 kez temizlik için geldi.”diye konuştu.

 

 

 


‘Hakkımdaki iddialar tamamen yalandır!’
Oğuz, “Hakkımda iddia edildiği gibi S.Y'ye yönelik herhangi bir cinsel tacizim olmamıştır. Hakkımdaki iddialar tamamen yalandır ve ses kayıtları da bana ait değildir ve montaj olduğunu düşünmekteyim.”diyerek iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

 

 

 


“S.Y., yaptığımız yardımlardan dolayı bana birçok teşekkür içeren mesajlar ve yine benim lise öğrenciliğim ve askerlik dönemindeki eski fotoğraflarımın da olduğu bir müzikli albüm yaparak bana göndermiştir. “ diyen Oğuz, “Hakkımda birçok asılsız haber ve yayın yapıldı ve benim ve ailemin kişilik haklarına saldırıda bulunuldu. Bu olayı ve yaşananları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.” Şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.