KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 21 Kasım 2022 10:39

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger imza gününde okurlarıyla buluştu.

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger imza gününde okurlarıyla buluştu.
CHP İl Başkanı Suat Dülger, Kongre Kitap Cafe’de okurlarıyla buluştu.

Sokrates Yayınlarından 2021 yılanda yayınlanan Troya’nın Arkheolojisi kitabıyla imza günü düzenleyen, CHP İl Başkanı Suat Dülger, Kongre Kitap Cafe’de okurlarıyla buluştu.

 

 

 

Felsefeci olan İl Başkanı Dülger’i okurları yalnız bırakmadı. Entelektüel birikimiyle de dikkat çeken bir isim olan Dülger, Pazar günü Kongre Kitap Cafe’de kitaplarını imzaladı. Bir imza gününden öte workshopa dönüşen etkinlikte, bol bol siyaset de konuşuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitaplarını imzalarken, okurlarıyla da sohbet eden Başkan Dülger, Antik Yunan dönemine göndermeler yaparak, günümüz siyasetini de yorumladı. Başkan Dülger, “Platona göre ahlak, ‘iyi ideasına’ ulaşmakla mümkündür. Mutluluğun kaynağı, en iyi olandır. En iyiye ulaşmanın yolu ise erdemlerden; doğruluktan ve adaletten geçer. Günümüz siyasetini bakın, doğruluktan ve adaletten bahsetmek mümkün mü? Böyle bir siyasal düzenle yönetilen yurttaşın mutlu olma şansı var mı?” dedi.

 

 

 

 

 

 

Kitap hakkında;

Troya’nın Arkheolojisi kitabı, felsefeye yeni başlayanlar için bir başucu kitabı niteliğinde. . Mitolojik hikayelerin konu edildiği kitapta, Troya savaşı öncesi ve sonrasını ele alarak Yunan mitolojisini merak edenlere ışık tutuyor. Troya Savaşına ilişkin İlyada ve Odysseia başta olmak üzere ilgili diğer mitleri, ilgili  tragedyaları zaman sırasına göre düzenleyerek hikayeyi anlatan, mitten felsefeye geçişi ele alarak felsefeye yeni başlayanlar için başlangıç kitabı olması amacıyla da hazırlanmış.
Kitapta mitlere dayalı çeşitli hikayeler yer yer günümüzle ilişkilendirilerek ve bazı bilimsel araştırmalara gönderme yapılarak anlatılmış. Öykü biçiminde olan bu bölümler bittiğinde mitostan logosa geçiş, o günün Yunanlılarının arayışları, anaerkil-ataerkil düzen çatışması, tanrısal yasadan insani yasaya geçiş, tiyatronun ortaya çıkışı irdelenerek felsefenin Homeros ve mitlerdeki kökeni sorgulanmış. Böylece Yunan kahramanlık çağından karanlık çağlara oradan insanlığın ilk aydınlanmasına giden yol gösterilmiş.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.