SİYASET Haber Girişi : 13 Mayıs 2022 12:30

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Canan Kaftancıoğlu bizimdir ve yalnız değildir

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Canan Kaftancıoğlu bizimdir ve yalnız değildir
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezayı eleştiren, CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, "CHP olarak Ülkemizde hukuk ve demokrasiyi tesis edene kadar demokratik yöntemlerle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na açılan davalarda istenilen cezaların bir kısmını onamasıyla getirilen siyaset yasağına tepki gösteren CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger yazılı bir açıklama yaparak, onaylanan cezaları ve siyaset yasağını eleştirdi. 

 

 

 

 

  "kamu görevlisine alenen hakaret etme" suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" suçlarından verilen 1 yıl 8 ay,   "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etme" suçundan verilen 2 yıl 4 aylık hapis cezasını ise 1 yıl 9 ay olarak  "düzeltilerek onanmasına" hükmeden Yargıtay, böylece Kaftancıoğlu'nun toplam üç ayrı suçtan aldığı 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezaları onadı. Aynı zamanda yerel mahkemenin Türk Ceza Yasası'nın 53. maddesine göre "parti yöneticisi olmasına kısıtlama" getirilmesini öngören cezayı da onadı.

 

 

 

Verilen bu karara tepki gösteren CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, yaptığı açıklamada şunları söyledi; " İstanbul İl Başkanımız Sn. Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hukuksuz kararı kınıyorum. Demokrasilerde siyasi görüş açıklaması nedeniyle kimseye siyaset yasağı getirilemez.

 

 

 

Ülkemizde iktidar uzun zamandan beri demokrasi ve hukuku yaralamaktadır. Askeri Vesayete ve Üstünlerin Hukukuna karşıyım diyerek iktidar olan ve yasaklara karşı olduğunun bayraktarlığını yapan AKP iktidarı tek kişinin vesayeti ve üstünlerin hukukunu kurmuştur, bunu reddediyoruz.

 

 

 

 

CHP olarak Ülkemizde hukuk ve demokrasiyi tesis edene kadar demokratik yöntemlerle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz, Canan Kaftancıoğlu bizimdir ve yalnız değildir." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.