Can Eş, Umarın Erzurum ziyaretinde verdiği sözleri hatırlar
14 Aralık Cumartesi günü, partisinin il kongresine katılmak üzere Erzurum’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ziyareti öncesinde bir açıklama yapan CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Umarım Sayın Cumhurbaşkanı, Erzurumluya verdiği sözleri hatırlar.” dedi.
AK Parti’nin iktidarda kaldığı süre boyunca Erzurum’a bir çok vaatte bulunduğu kaydeden CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çekti. Can Eş, “ İktidar partisi, Erzurumluya birçok söz ve vererek her seçimde oylarını aldı. Neydi o sözler? Tek tek hatırlatalım;
Erzurum’u Tekman’a bağlayacak Palandöken tüneli 2015 yılında AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu tarafından, “Cumhurbaşkanımızdan sözünü aldık” diye müjde olarak duyurulmuştu? Yıl 2024, 9 yıldır tek bir kazma vurulmuş değil.
Dallı Kavak tüneli 2012 yılında, Kırık tüneli 2016 yılında söz verilmişti. Yıl 2024 her iki tünelde hala tamamlanamadı.
Kop tüneli 2012 yılında yapımına başlandı, 3 yılda bitirilecekti, 12 yıl oldu hala bitmedi.
Hızlı tren sözünü bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz vermişti. “2023 yılında Erzurum’a hızlı trenle geleceğiz” demişti. Yıl 2024 hızlı trenin bırakın Erzurum’a gelmesini alt yapı anlamında tek bir çalışma yapılmadı. Yeni vaat 2053 bekle Dadaşım.
Söylemez Barajı 2017’de Başbakan Yardımcısı olan Recep Akdağ tarafından söz verildi. 4 yıl içinde bitecekti. Yıl 2024 hala bitmedi. Yeni vaat 2028’de bitmiş olacakmış.
Erzurum’a 2014 yılında AKP Başbakanı olarak il kongresine katılmak üzere gelen Ahmet Davutoğlu 10 bin kişilik kapalı spor salonu sözü vermişti. Tam 10 yıl geçti. Bırakın kapalı spor salonu yapmayı, ne yeri belirlendi, ne temeli atıldı.
Önce, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “ Erzurum buna değer diye” söz vermişti; yetmedi Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimler için geldiği Erzurum’da mitingde söz verdi, Erzurum’a yeni stat yapılacaktı. Tabi ki bu söz de tutulmadı. Hatta depremde hasar gören stadın onarım ihalesi bile yapılmadı.
“Erdoğan onayladı, hafif raylı sistem için düğmeye basıldı” diye haberler yapıldı. Erzurum’a müjde diye Belediye Başkanı duyurdu. 2015 yılında AKP Millletvekili Mustafa Ilıcalı projeyi ilk kez duyurmuştu. Ilıcalı, 2017 yılında yatırım programına alındığını, Ulaştırma Bakanlığı’nın yapacağını müjde diye vermişti. Yıl 2024 hani nerede hafif raylı sistem?
Erzurum 6. Teşvik Bölgesi kapsamına alınacaktı,
Yem Fabrikası yapılacaktı,
Palandöken dağı, Konaklıya bağlanacaktı,
Kentsel dönüşüm tamamlanacaktı,
Daha sıralayayım mı?
Evet Cumartesi günü Cumhurbaşkanı, yeniden şehrimize geliyor. Emin olun bu sözleri geçmişte olduğu gibi yeniden duyacaksınız. “ Tünelleri, bitireceğiz, Erzurum’a yeni stat yapacağız, Yüksek hızlı trenle Erzurum’a geleceğiz. Hafif raylı sistem Dadaşların hizmetinde olacak. Söylemez barajı şu kadar alanı sulayacak…” gibi iktidara geldiği 2002 yılından bugüne verdiği sözleri tekrarlayacak. Sonuç, tabi ki Ankara’ya geri döndüğünde bu sözler 22 yıldır unutulduğu gibi yine unutulacak. 'Nasıl olsa Erzurum cepte, her seçimde yüksek oranda iktidara oy veriyor' anlayışıyla bir kez daha kandırılacak.
Ama o devirler bitti. Artık Cumhuriyet Halk Partisi var. Verdiğiniz bu sözleri size her fırsatta hatırlatacak.
Vatandaşın da artık boş vaatlere karnı tok. Erzurumlu verdiği desteğin karşılığını alamadı. Bunu hesabını sandıkta soracak.” dedi.
İl Kongresi için belediye çalışanlarına kongreye katılmanın zorunlu tutulduğunu iddia eden CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Salonu doldurmaktan endişe ettikleri için AKP’li belediyeler, çalışanlarına kongreye aileleriyle birlikte katılmaları için talimat vermiş. AKP’nin 22 yıl sonra Erzurum’da geldiği son durum bu.” Dedi.
Çok doğru diyorsun serhat bey sahipsiz memleket ama iş siyaset olunca al birini vur ötekine