GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 10 Ekim 2020 13:52 Haber Girişi : 10 Ekim 2020 14:02

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ O YERİ SATTI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ O YERİ SATTI
Büyükşehir Belediyesi ile, ESADAŞ firmasını karşı karşıya getiren Petrol istasyonu yeri 42 milyon liraya ERYA firmasına satıldı.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan, terminal caddesindeki ESADAŞ'a kiralanan petrol istasyonu yeri geçtiğimiz günlerde yapılan ihale ile 42 milyon liraya ERYA A.Ş. firmasına satıldı. 

 

 

 

Daha önce de satılmak istenen yer, ESADAŞ'ın mahkemeye başvurmasıyla, ihale edilememişti. Ardından petrol istasyonunun giriş ve çıkışlarında Belediye tarafından kazı yapılması komuoyunda gündeme gelmiş, ESADAŞ yetkilileri, bunun maksatlı yapıldığı iddia etmişti. Büyükşehir Belediyesi de konunun gündeme gelmesinin ardından yaptığı açıklamada rutin bir altyapı çalışması olduğunu ifade etmişti. 

 

 

 

Bu gün gelinen noktada, geçtiğimiz günlerde yapılan ihale ile Petrol İstasyonunun yeri 42 milyon liraya ERYA A.Ş. firmasına satıldı. Konu ile ilgili gazetemize bir açıklama yapan firma sahibi iş adamı Ertürk Çimen, Erzurum'a yatırımızlarımız devam edecek, Erzurum'da kazandığımızı yine Erzurum'da yatırıma dönüştürüyoruz, derken, ESADAŞ'ın 8,5 yıllık kiracılık durumu devam edecek mi soırusuna, " Ticarette böyle bir şey yok. İhale yapılırken, risayet makamının elinde, bu yerin satılması durumunda tahliye edileceğine dair taahhütname var. Bizde bu şartla ihaleye girdik" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Oğuz akdaş 11 Ekim 2020 11:47

    Başka satılacak birşey kaldımı merak ediyorum??