GÜNDEM Haber Girişi : 03 Mayıs 2021 17:04

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NE DESTEK VERDİ DİYENLERE

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NE DESTEK VERDİ DİYENLERE
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Pandemi sürecinde hem yatırımlarına devam ediyor hem de vatandaşa desteklerini sürdürüyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Pandemi sürecinde hem yatırımlarına devam ediyor hem de vatandaşa desteklerini sürdürüyor.

 

 

 

 

Yaşanan salgın nedeniyle, gelirleri önemli ölçüde düşen bir çok belediye yatırımlarını durdururken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi hem yatırımlarını devam ettiriyor, hem de vatandaşa olan desteğini sürdürüyor. Erzurum’da rutin hizmetler dışında özellikle kentsel dönüşümde önemli hamleler yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Belediyecilik kapsamında vatandaşa olan desteklerini de sürdürüyor.

 

 

 

 

Pandemi döneminde ne tür destekler verildi diye, yayınlanan haberlere bir göz attığımızda, bulabildiğimiz destekler şunlar;

 

 

- Maddi durumdan yoksun olan 2 bin 100 ailenin banka hesaplarına nakdi yardımlar gerçekleştirildi.

 

 

 

- Her gün ihtiyaç sahibi olan 100 aileye gıda kolisi dağıtıtılıyor.

 

 

 

-Maddi durumdan yoksun olan 65 yaş üstü vatandaşlara iftar ve sahurları için günde iki kez sıcak yemek ikramında bulunuluyor.

 

 

 

-2.015 aileye bir yılda 3 milyon 190 bin 406 adet ekmek dağıtılmış.

 

 

 

-65 yaş üstü ihtiyaçlı 90 aileye günlük 180 ekmek verilmekte, toplamda 65 bin 160 adet ekmek dağıtılmış.

 

 

 

-2.267 aileye 1 milyon değerinde alışveriş kuponu verilmiş.

 

 

 

-Ayrıca 65 yaşın üzerinde olan vatandaşlarımızın sabah kahvaltılık ve gıda ihtiyaçları belirli periyotlarda karşılanarak evlerine bırakılıyor.

 

 

 

-İhtiyaç sahibi vatandaşlara 20.210 öğün sıcak yemek hizmeti verilmiş.

 

 

 

-2.659 aileye gıda kolisi yardımı yapılmış. Ayrıca kovid salgını kapsamında başvuru yapan 4.500 vatandaşa yine gıda kolisi yardımı yapılmış.

 

 

 

-Hiçbir geliri olmayan maddi durumdan yoksun 119 vatandaşa 173 bin 435 TL nakdi yardım yapılmış.

 

 

 

-Hayır çarşısı tarafından 1.510 aileden oluşan 5.516 kişiye giyim ve ayakkabı yardımı yapılmış.

 

 

 

-Başvuru yapan 1209 aileye eşya yardımı yapılmış.

 

 

 

-Salgınla mücadele kapsamında bir yıl içinde kentte 60 milyon metrekare kapalı, 85 milyon metrekare de açık alan dezenfekte edilmiş. Bu çalışmalar halen daha sürüyor.

 

 

 

 

 

 

-Zabıta ekipleri 7/24 vatandaşların 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi olan 30 bin 900 vatandaşın ekmek, gıda, ilaç temini, maaş çekimi ve muhtelif taleplerini karşılanmış.  

 

 

 

 

 

-Covıd-19 ile ilgili ESMEK’lerde 1,5 milyon maske, 500 bin siperlik maske ve 500 bin de önlük üretilmiş, bu ürünler sağlık teşkilatı, güvenlik birimleri ve vatandaşlara ücretsiz dağıtılmış.

 

 

 

 

 

-100 bin vatandaşa ücretsiz hijyen seti dağıtılmış

 

-Ayrıca Pandemiden etkilenen, belediyeye ait mülklerde kiracı durumunda bulunanlar için kiralarında 3 aylık dönem için yüzde 75, yine belediyeye ait işyerlerinde üretime yönelik faaliyet gösteren, 10 ve üzeri işçi çalıştıran müstecirlerin işyeri kira bedellerinden 3 aylık dönem için de yüzde 75 kira indirimi yapılmış. Ayrıca Belediyenin iştirak şirketleri ile 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeler harici tüm müstecirler için de işyeri kira bedellerinden 3 aylık dönem için yüzde 50 kira indirimi yapılmış ve belediyenin tüm müstecirlerinin kira ödemeleri 3 ay süre ile ertelenmiş.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.