GÜNDEM Haber Girişi : 12 Şubat 2021 15:05

Buhara Hastanesi'nde gururlandıran ameliyat

Buhara Hastanesi'nde gururlandıran ameliyat
Özel Buhara Hastanesi'nde gırtlağın delinmesine gerek kalmadan yapılan ameliyat, bölgede bir "ilk" olarak kayıtlara geçti.

ERZURUMEKSPRES  - Özel Buhara Hastanesi'nde gırtlağın delinmesine gerek kalmadan yapılan ameliyat, bölgede bir "ilk" olarak kayıtlara geçti. 

Bir süredir gırtlak kanseri tedavisi gören ve yürütülen radyoterapi tedavisinden fayda görmeyen genç bir hastanın yapılan değerlendirmeler sonucunda ameliyat olmaktan başka şansı kalmadığı tespit edildi. Hastanenin Kulak Burun Boğaz Uzmanı olan Prof. Dr. Özgür Yörük, hastanın ameliyata onay vermesinden sadece 8 saat sonra girdiği ameliyatta, bölgede ilk kez uygulanan bir tekniği gerçekleştirdi. 

"Parsiyel larenjektomi ve boyun diseksiyonu" ameliyatında bölgede ilk defa gırtlağını delmeden gerçekleştirilen operasyon sonrasında hastanın odasında tedavisine devam edildi. 

Hastanın gırtlağına zarar verilmediği için normal odasındaki tedavisinin ardından birkaç gün içerisinde taburcu edileceği ve tedavisine evinde devam edileceğini ifade eden hastane yönetimi, "Bölgemizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu ameliyat bizler için gurur kaynağı olmuştur. Başarılı geçen bir operasyon sonucunda şu anda hastanemizde misafir ettiğimiz ve birkaç gün içerisinde evine uğurlayacağımız hastamızın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz" dediler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yılmaz Taşdemir 04 ağrı 12 Şubat 2021 20:48

    Sayin prof.dr. özgür yörük hocama ve ekibine sonsuz tesekkurlerimi sunar başarılarının daim olsun allah yardımcınız olsun inşallah.