SİYASET Haber Girişi : 01 Ekim 2021 12:20

BU SİSTEM İKTİDARI DA MUHALEFETİ DE YORDU

BU SİSTEM İKTİDARI DA MUHALEFETİ DE YORDU
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar gündemi değerlendirdi.

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar,yasama yılının başlaması ile ilgili bir açıklama yaptı. Kırkpınar, Genel Başkan Meral Akşener'in, " Başbakan olacağım" ifadelerini de değerlendirerek, " Millet ittifakı iktidarında bu ucube sistem değişecektir." dedi... 

 

 

 

 

 

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; " Yaşanan ekonomik ve siyasal gelişmeler içinde Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener; ülkenin en büyük sorunu olan tek adam idaresinde ki Başkanlık sisteminin iflas ettiğini belirtmiş, “Başbakan olacağım.” diyerek iktidar değişikliği sonrası güçlendirilmiş ve demokratik parlamenter sisteme geçileceğinin mesajını vermiştir. Başkanlık sistemiyle birlikte tek kişide toplanan yetkiler devletin tüm mekanizmalarını hantallığa ve karamsarlığa sürüklemiştir. Parlamenter sistemde yürütme yetkisi tekrar halkın seçtiği gazi meclisimize verilecek ve denetleme yetkisi eskisinden daha güçlü olacaktır.

 

 

 

 

 

Bir kişiye bu kadar yük verilmez!
Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız bir makam olarak devam etmedikçe, muhalefetin ülkeye faydalı olacak öneri ve projeleri gündeme dahi alınmadan rafa kaldırılacaktır. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde bunlara şahit oluyoruz. Tüm sorumluluklar bir kişiye yüklenmiş, tüm kararlar ona bırakılmıştır. Bir insanın buna enerjisi yetebilir mi? Akıl ve mantık kurallarına tamamen zıt olan bu sistem hem iktidarı hem de muhalefeti içinden çıkılmaz sorunlarla baş başa bırakıyor. Bir an evvel demokratik kural ve gelenekler içinde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmelidir.

 

 

 

 

Bu sistem Vatandaşın beklentilerine cevap vermiyor.

Hemen hemen her alanda kendini gösteren krizler, başkanlık sisteminin demokrasiden ve yurttaşın beklentilerinden uzak bir sistem olduğunu ispat etmiştir. Bu sistemde ısrar edenlerin rant çevreleri olduğunu herkes görüyor. Sermaye sahiplerinin güvensizlik duyduğu bu ortamda yatırım yapmaları imkânsız bir hal almıştır. Yatırım olmadığı için işsizlik tarihin en yüksek seviyelerine çıkmıştır. İnsanlar, uzun bir süredir mevcut iktidara güvenini kaybetmiş durumda. En tâbi unsur olan adalet mekanizmasının dahi tartışıldığı bu sistemde,kalkınma ve gelişimin olacağına kimse inanmıyor. Devleti yönetenlerin işi vatandaşın menfaatlerini gözetmek ve adaleti sağlamak olmalıdır. Gelinen noktada artık bunun olması imkânsız bir hal almış ve insanların teveccühünü kazanamamıştır. İYİ Partinin içinde olduğu Millet İttifakın iktidarı yani milletin iktidarı, bu ucube sistemden ülkeyi kurtaracak ve daha demokratik daha müreffeh günlere ışık yakacaktır. Buna vatandaşın şüphesi yok. İktidar partisi ve küçük ortağının da şüphesi olmasın.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.