SİYASET Düzenleme Tarihi : 04 Mayıs 2024 19:30 Haber Girişi : 04 Mayıs 2024 12:50

Bu iddialara kim cevap verecek?

Bu iddialara kim cevap verecek?

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “ Yakutiye Bölgesinde bulunan vakıf arazisi olan ve Büyükşehir Belediyesine yeşil alan ve sosyal tesis yapılması maksadıyla tahsis edilen arsanın konut alanına çevrildiği ve konut yapılacağı iddialarına kim cevap verecek.” dedi. 

 

 

 


İmar açısından yanındaki binayla mesafesi 5 metre bile olmayan bu arsanın, Yeniden Refah Partisinin aday çıkaramama polemiklerinin odağında olan isim önceki İl Başkanı Adnan Bozan’a ait firma tarafından yapıldığı yönünde iddiaların olduğunu belirten Serhat Can Eş, “ Bu arazinin konut alanına dönüştürmesi, acaba Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarmaması karşılığında mı verildi, demekten kendimi alamıyorum. Müteahit firma Adnan Bozan'ın mı? Değilse inşaatı yapan firmaya bir ortaklığı söz konusu mu? bu soruların cevap bulması lazım” dedi.

 

 

 

Müteahhit firmanın temel kazdığını belirten CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Tapuda 7453 ada ve 5 parselde kayıtlı bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir vakfına ait 922 metrekare boş arsanın sosyal tesis ve yeşil alandan, konut ve ticari alana cevrilmesinin hangi gerekçeyle yapıldığının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini kaydetti. Can Eş. "İnşaat alanının hemen yanında bulunan bina sakinlerinin daveti üzerine arsanın bulunduğu yere gittim. İnanın bir imar katliamı yapılıyor. Yandaki binayla arasındaki mesafe 5 metre bile değil. Buna kim izin verdi? Ruhsatı ilçe belediyesi mi verdi yoksa Büyükşehir Belediyesi mi?” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.