GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ocak 2021 14:21

Borsa’nın aklı 2018’de kalmış!

Borsa’nın aklı 2018’de kalmış!
Et sektöründe faaliyet gösteren ve Erzurum’da satış mağazaları da bulunan Hakan Oral’ın, Borsa’nın resmi web sitesindeki et fiyatlarından haberi bile yok!..

ERZURUMEKSPRES - Erzurum Ticaret Borsası’ndaki eksiklik ve aksaklıkların ardı arkası kesilmiyor. Erzurum Valiliği, KUDAKA, DAP, Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün destekleriyle yürütülen “Soğuk Süt Zincir Kurulum Projesi” üzerinden adeta şov yapan Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, eleştirilerin hedefi olmaya devam ediyor. Aynı zamanda kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanda Erzurum’da satış mağazaları da bulunan Hakan Oral’ın, Borsa’nın resmi web sitesindeki et fiyatlarından bile haberi yok!.. Erzurum Ticaret Borsası’nın www.erzurumtb.org.tr adresli  internet sitesini ziyaret eden kullanıcıları 2018 yılının Temmuz ayına ait et fiyatları karşılarken, Başkan Hakan Oral’ın ise basına sürekli bilgisayar başında çekildiği fotoğraflar ve video konferans yöntemiyle katıldığı toplantılara ait görselleri servis etmesi “komedi” olarak nitelendiriliyor. Borsa’ya üye esnaf ve işletmeciler, “Başkan Hakan Oral, karşısında sık sık poz verdiği bilgisayarla ara sıra Erzurum Ticaret Borsası’nın internet sitesine de girse iyi olur. Çünkü 2018 yılının Temmuz ayına ait et fiyatları belki kendisinin de ilgisini çekebilir” çağrısında bulundu.

 

 

HAKAN ORAL BU REZALETİ HİÇ Mİ GÖRMÜYOR? 

Aylardır güncellenmeyen ve çoğu sekmesinde yıllar öncesine ait bilgilerin bulunduğu kurumsal internet sitesine yerel basın sayesinde çekidüzen verildiğini hatırlatan Borsa üyesi esnaf ve işletmeciler, buna rağmen bile eksiklik ve aksaklıkların devam ettiğini dile getirdiler. İşletmeciler, “Süt fiyatları üzerinden üreticilere destek mesajları veren Borsa Başkanı Hakan Oral, keşke biraz da güncel et fiyatlarına yönelse… Çünkü Erzurum Ticaret Borsası’nın internet sitesi 3 yıl öncesine ait et fiyatlarına takılıp kalmış!.. Koskoca Borsa’nın web sitesini ziyaret edenleri 11 Temmuz 2018 gününe ait et fiyatları karşılıyor. Hadi kurumsal internet sitesinin güncellenmesinden sorumlu olan kişi ya da kişiler sorumsuzluk etmişler diyelim ve öyle kabul edelim de, Hakan Oral, başkanı olduğu Borsa’nın internet sitesini hiç mi ziyaret etmiyor? Sitedeki eksiklik ve aksaklıkları hiç mi görmüyor? Ana sayfadaki 3 yıl öncesine ait et fiyatları ile aylar-yıllar öncesine ait satış grafikleri hiç mi dikkatini çekmiyor?” diye sordular.

 

 

BUNUN ADI SORUMSUZLUKTUR!

Öte yandan Erzurum’daki yerel basın yayın kuruluşları sayesinde güncellenmeye başlanan Borsa’nın internet sitesindeki eksiklikler ise dikkat çekmeye devam ediyor. Yerel basında yer bulan haberlerin ardından Mizan raporları ve basın bültenlerinin güncellendiği internet sitesinde yıllık iş planları ve stratejik planlar da ilgi bekliyor. Borsa’ya üye esnaf ve işletmeciler, “Borsa’da bu işlerle kim ilgileniyor ya da bu işlerin yürütülmesi için kimlere para ödeniyorsa, uyarılma ve ikaz edilmeleri artık şart olmuştur. Çünkü ortada karşılığı mali olarak ödendiği halde yerine getirilmeyen bir sorumluluk var. Borsa Başkanı Hakan Oral, Erzurum’da kişisel şova dönüşmeye başlayan “Yerel Candır” kampanyası için gösterdiği çabayı, biraz da başkanı olduğu kurumun internet sitesi için göstermelidir” ifadelerini kullandılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.