SİYASET Haber Girişi : 04 Ağustos 2022 17:47

Bingöl: TÜİK'in açıkladığı rakamlar gerçeği yansıtmıyor...

Bingöl: TÜİK'in açıkladığı rakamlar gerçeği yansıtmıyor...
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

ERZURUMEKSPRES - DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Enflasyonun temmuzda aylık bazda yüzde 2,37 artarken yıllık bazda yüzde 79,6’ya yükseldiğini dile getiren Bingöl, TÜİK'in açıkladığı bu rakamların gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.

 

 

 

"Çarşı-pazar yanarken TÜİK'e göre her şey gayet normal." diyen Bingöl, şöyle devam etti: "Bu rakamlara bakınca insan, TÜİK'in başka bir ülkede bizim başka bir ülkede olduğumuzu düşünüyor. Piyasada yaşanan enflasyon ile iktidarın açıkladığı enflasyon arasında uçurum var.

 

TÜİK enflasyon rakamlarını açıklarken yine '1' rakamını koymayı unutmuş. Açıklanan temmuz ayı enflasyon oranına '1' eklediğimizde gerçek enflasyona ulaşabiliriz. Bu durumda gerçek enflasyon yüzde 179,60 oluyor. Döviz kuru da almış başını gidiyor. Ekonomi kontrolden çıkmış, iktidarda bunu rayına oturtacak bir kadro yok.

 

Erzurum ekonomide varlık-yokluk mücadelesi veriyor. Esnafın artık dayanacak gücü kalmadı. Bugün Erzurum'da ekonomi öğrenci ve asker üzerinden yürüyor. İki üniversitenin yaz tatiline girmesiyle birlikte öğrencilerin önemli bir bölümü şehir dışına çıktı. Bu durum esnafı zor durumda bırakıyor.

 

Göç veren bir il olduk. Erzurum nüfusu 2021 yılına göre 756 bin 893'tü. Bir önceki yıla göre nüfusun bin 386 kişi azaldığı Erzurum, nüfusuna göre Türkiye'nin illeri arasında 30'uncu sırada yer alıyor. 1990 yılında 20'nci sırada 2000 yılında 21'inci sıradaydı. Aynı Erzurum 1950 yılında nüfus bakımından 13'üncü sırada bulunuyor. Sürekli bir geriye gidiş söz konusu.

Enflasyonun yanında Erzurum işsizlikle de mücadele ediyor. İŞKUR verilerine göre Erzurum'da işsiz sayısı 2012'de 20 bin 899 iken 2021 yılı ekim ayı itibariyle 32 bin 369'a yükseldi. Bu rakamın şu an 35 bini aştığı tahmin ediliyor. Erzurum'da kayıtlı işsizlerin içinde kadınların oranı yüzde 38,4; 18-24 yaş arası gençlerin oranı ise yüzde 41,9 seviyesinde. Üretim merkezli değil tüketim merkezli bir ekonomik model sürdürülmeye çalışılıyor.

Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan yönetimindeki DEVA Partisi'nin iktidarında ülkemizin tüm sorunları için eylem planlarımızı hazırladık ve hazırlamaya devam ediyoruz. Adaletten işsizliğe, enflasyondan insan haklarına, sağlıktan çevreye, eğitimden yerel yönetimlere, çiftçinin sorunlarına kadar herkesin sorununa DEVA yetecek. DEVA’nın iktidarında huzurlu ve kalkınmış bir Türkiye olacak."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.