GÜNDEM Haber Girişi : 24 Kasım 2021 11:40

BİNGÖL, ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLMELİ

BİNGÖL, ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLMELİ
Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl "Öğretmenler Günü" vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Bingöl mesajında; “Bugün  "Öğretmenler Günü" ve çeşitli kuruluşlar, geçen yıllarda olduğu gibi, bugün yine kutlama törenleri yapacaklar ve öğretmenlerimize verdikleri değerden söz edecekler, konusu öğretmen olan şiirler okuyacaklar. Radyo ve televizyonlar, günün "mana ve önemini" belirten programlar yayınlayacaklar. Senede bir gün yoğun şekilde hatırlanmak güzel olsa da, ama ona en büyük mutluluğu veren, çocuklarıyla birlikte olmak tabii ki... Maddi imkânlarını çoğaltmak, daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak, herkes gibi onlar için de önemli olsa da, asıl önemli olan ve onları ayakta tutan, küçük bir ağzın "öğretmenim" deyişi ve bir çift dudağın saygıyla elini öpüşüdür. Başka hiçbir şey; öğretme sevdasını ve bu direnci ayakta tutamaz.”dedi. 

 

 

 

Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl; sözlerini şöyle sürdürdü, “Milli şuurun temelini atan; vatanını, milletini sevmeyi, insanlara saygı göstermeyi, daha birçok insanî kavramı öğreten, kendilerine emanet edilmiş yavrularımıza ışığın ve güzelliğin yolunu gösteren öğretmenlerimizin bu gününü yürekten kutluyorum.  

 

 

 

Ne var ki hemen yakın sayılabilecek bir geçmişte; bazı elleri kırılasıcalar,"kara göklerin yıldızları" olan, "ama düşe kalka, ama yiğit, ama umutlu", yurdumuzu sabaha kadar ışıtmaya çabalayan öğretmenlerimizi, cehaletin karanlığına gömülelim, ışıktan mahrum kalalım, bölünüp, parçalanalım diye öldürdüler, şehit ettiler. Fakat bu alçakça fiili işlerken bilmiyorlardı ki; onları çocuklarından ölüm bile ayıramazdı. Ruhlarından yükselen ebedî ses, o küçücük yürekleri öldükten sonra bile ışıtmaya, aydınlatmaya devam edecektir.

 

 

 

Bir gün değil, her zaman hatırlamamız ve yanlarında olmamız gereken öğretmenlerimizin bu günlerinin sadece konuşmalarla geçiştirilmemesini, bugünlerinde onlara somut bir şeylerin müjdesinin verilmesi gerektiğini düşünüyor ve Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü bir kere daha hatırlatmak istiyorum:

Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır.”   

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.