SİYASET Haber Girişi : 19 Haziran 2022 14:51

BİNGÖL ERZURUM'UN BORCUNU AÇIKLADI

BİNGÖL ERZURUM'UN BORCUNU AÇIKLADI
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Bingöl Erzurumlunun borcunun 17 bin liradan 26 bin liraya yükseldiğini belirtti.

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Palan Otel'de gazetecilerle bir araya geldi. Düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendiren Bingöl, Ekonomik anlamda ülkenin iflasın eşiğinde olduğunu belirterek, " Erzurum'da önceden 17 bin lira olan kişi başı borç miktarı, bu gün gelinen noktada 26 bin liraya çıktı. Hükümeti yönetenler uçuyoruz, diyor. Evet uçuyoruz ancak uçurumdan uçuyoruz." dedi. 

 

 

 

 

Basın toplantısına, il yönetim kurulu üyeliri, ilçe başkanları ve gazeteciler katıldı. Erzurum ve ülke gündemini değerleğndiren, DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, ekonomik gelişmelerle ilgili rakamlarla konuştu. Bingöl şunları söyledi. " Bundan bir yıl önce 7 lira, 8 lira olan mazot bu gün 30 liraya dayandı, Bir yıl önce 8 lira olan Dolar, bu gün 18 liraya dayandı. Genel Başkanımız çıktığı her platfoırmda, adeta feryat ediyor. Ülkenin İflas ettiğini söylüyor. Bu ülke insanının gerçek gündeminin ekonomi olduğunu söylüyor. Ancak ülkeyi yönetenler bu feryada kulak tıkıyorlar, görmezden geliyorlar. Dünyada kriz var deyip, ekonomi yönetiminden kaynaklanan olumsuz atmosferi, algı oluşturarak sorumluluk almamak için bu bahaneyle geçiştiriyorlar. 

 

 

 

 

Dünyada kriz var diyenlere sesleniyorum, Almanya'nın, Fıransa'nın, İngiltere'nin,  Polonya'nın, Rusya'nın ekonomisine dönüp bir baksınlar. İnsanların gelirlerinin karşılığında alım güçlerinin ne denli yüksek olduğunu görürler. Türk lirası tarihinin hiç bir döneminde bu kadar değersizleşmedi. 

 

 

 

 

2013'de Genel Başkanımız Ali Babacan Ekonominin dümeninden ayrıldığında, her şey yolundaydı. 12 bin dolar kişi başı gayri safi milli hasıladan düşen payı vardı bu ülkenin. Döviz kontrol altındaydı. Bu gün geldiğimiz noktaya bir bakın. Liyakatsiz kadrolar ülkeni nereden nereye getirdi. 

 

 

 

 

Erzurum'da bile borç biktarı neredeyse neredeyse yüzde 60 oranında arttı. bir önceki yıl 17 bin lira kişi başı borçlanma rakamı, 26 bin liraya ulaştı. Bu mu doğru ekonomi yönetimi?" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.