GÜNDEM Haber Girişi : 05 Nisan 2021 10:33

BİNGÖL, " DEVLETİN DİNİ ADALETTİR"

BİNGÖL,
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bingöl Mesajında, Hz. Ali'nin sözünü hatırlattı " Devletin Dini Adalettir" dedi.

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bingöl Mesajında, Hz. Ali'nin sözünü hatırlattı " Devletin Dini Adalettir" dedi. 

 

 

 

 

Bingöl mesajında şunları söyledi; 

 

Hz. Ali'ye sormuşlar: "Devletin dini olur mu?"

 

"Devletin dini adalettir" karşılığını vermiş.  

 

Adalet sözcüğünün etik ve hukuki anlamı, dürüstlük, hakkaniyet ve eşitlik olarak kullanılır ancak bir de adil olma duygusu vardır bu duygu o kadar hassas ve önemlidir ki tarifi imkânsız ve değeri paha biçilemezdir.

 

 

 

Bir toplumda adalete uyulduğunda orada huzur ve güven oluşur. Huzur ve güvenin olduğu yerde ise mutluluk ve başarı gelir. Toplumun mutluluğu ve kamu düzeninin korunması hususunda yargının üç sac ayağı vardır: İddia, savunma ve hüküm.

 

 

 

Adaleti sağlama noktasında savunmayı temsil eden avukatların katkıları asla yabana atılmamalıdır. Savunma hakkı kutsal bir kamu hizmeti görevidir ki bu yüzden avukatlık mesleğinin itibarı asla zedelenmemeli, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı korunmalıdır. Unutmayalım ki Devlet adil olduğu zaman güçlüdür.

 

 

 

Bir ülkenin kalkınmasının yolu hukuktan geçer. Ulpianus, hukukun buyruklarının “Dürüst yaşamak, başkasına zarara uğratmamak, herkesin hakkını vermek” olduğunu söyler.

 

 

 

         Bu vesileyle hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olan haksızlığa ve hukuksuzluğa boyun eğmeyen, karanlığa karşı bir güneş gibi duran kıymetli avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.