SİYASET Haber Girişi : 08 Ağustos 2022 13:48

Bingöl'den Muharrem Ayı mesajı...

Bingöl'den Muharrem Ayı mesajı...
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, muharrem ayı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

ERZURUMEKSPRES - DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, muharrem ayı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Bugün, Hazreti Adem’den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü olduğunu dile getiren Bingöl, Aşurenin güzelliklere ve hayırlara vesile olmasını Allah'tan diledi.

 

Peygamber Efendimiz'in s.a.v) torunu Hazreti Hüseyin ve ehlibeytten 72 kişinin şehit olduğu Kerbela olayının asırlardır yüreklerimizde kanayan bir yara olduğunu vurgulayan Bingöl, şöyle devam etti:

 

"Kerbela'dan İslam dünyası olarak gereken dersleri almamız gerekiyor. Kerbela, biatın değil adaletin baş tacı yapılması için akan kandır. Zulme boyun eğmemek adına Allah yolunda ölme kararlılığıdır. Makamların saltanata dönüştürülmemesi için bir isyandır. Bir iktidar uğruna masumların kılıçtan geçirilmesidir. Hazreti Hüseyin’i anlamak, haksızlığın ve zulmün karşısında durmaktır. Hakkın, hukukun, özgürlüğün, adaletin, vefanın, sözüne sadık kalmanın, erdemin yoluna baş koymaktır. Bu açıdan Kerbela, adaletsizliğe karşı onurlu bir mücadelenin, haksızlık karşısında kıyama duruşun ve hakkaniyetten vazgeçmeyişin bir sembolüdür. Her türlü zulme karşı hak-hakikat adına asil bir yürüyüşün, vefanın ve sözüne sadık kalmanın simgesidir.

 

Muharrem ayı Peygamberimiz tarafından Allah'ın ayı olarak nitelendirilmiştir. Aşure geleneğini devam ettirmemiz gerekiyor. Aşure ile komşuluk, yardımlaşma ve kardeşlik ilişkileri gelişiyor. Allah'ın rızasını ve sevgisini kazanmak, toplumsal birlik, kardeşlik, barış duygularımızı pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak için özü dara çekme ve gönülleri insan onuru ile yıkama ayıdır.

 

Bu düşüncelerle Hz. Hüseyin başta olmak üzere bütün Kerbela şehitleri ile din, iman, mukaddesat uğruna, hak ve hakikat yolunda canlarını feda edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Rabbimden Muharrem ayının fitne, karmaşa ve kavgaların son bulmasına, barış ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.