GÜNDEM Haber Girişi : 30 Nisan 2022 20:03

Bingöl'den 1 Mayıs mesajı...

Bingöl'den 1 Mayıs mesajı...
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ERZURUMEKSPRES - DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 1 Mayıs’ı özgün kılanın o gün işçilerin kitleler halinde alanlara çıkarak sermaye ve hükümetlerine karşı taleplerini ifade etmesi olduğunu belirten Bingöl, bayramın şölen havasında kutlanması temennisinde bulundu.
"Gücümüz alın terimizdir, akıl terimizdir." diyen Bingöl, şunları ifade etti: "Emekçiler, sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışabilmeli, insanca yaşayabilecekleri geliri kazanabilmeli, yarınlara güvenle bakabilmelidirler. 
Bugün 4 kişilik ailenin açlık sınırı 4 bin 927 TL'ye, yoksulluk sınırı 16 bin 52 TL'ye yükseldi. Bu şartlarda işçilerimiz, alın terlerinin karşılığını alamıyorlar. Asgari ücret dahi açlık sınırının altında kaldı. Bir alın teriyle helalinden kazanmak var bir de memlekette bir sürü yanlış iş oluyor, 4-5 yerden maaş alanlar. Hak eden değil, adamı olan işe giriyor. 
DEVA Partisi'nin iktidarında bu adaletsizliği bitireceğiz. Hakkaniyetli ve adil şartlarda bir çalışma ortamı sağlayacağız. Türkiye üreterek kazanacaktır. Bu ekonomik krizi DEVA Partisi çözecektir. Biz, bu milletin sofrasındaki ekmeği büyüteceğiz. Bu iş çözülecek. Hiç endişeniz olmasın. Önümüzdeki seçimlerden sonra bu iş bitecek. Enflasyonu yeniden tek haneli seviyelere indireceğiz. Biz yaparız, herkes yapamaz. Halkımızın satın alım gücünü arttıracağız. Türkiye'de hiç kimse yatağa aç girmesin diye çalışacağız. 
Bu düşüncelerle meydanlarda özgürce buluşmak dileğiyle herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum."
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.