GÜNDEM Haber Girişi : 01 Mayıs 2022 15:04

BİNGÖL, BAYRAM YAPAMAYANLARIN, BAYRAMI OLALIM

BİNGÖL, BAYRAM YAPAMAYANLARIN, BAYRAMI OLALIM
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sahuru, orucu, iftarı, teravihi ve mukabelesiyle hayatımıza sayısız güzellik katan Ramazan ayının sonuna gelindiğini belirten Bingöl, tüm İslam aleminin bayramını tebrik etti.

 

 

 

 

Ramazan Bayramının tüm insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirmesini dileyen Bingöl, şunları ifade etti: "Bir ay boyunca paylaşma ve dayanışma bilincini, kardeşlik ve dostluk duygularını pekiştirme fırsatını yakaladık. Kazanılan güzel hasletlerin bundan sonraki yaşamımızda kalıcı hale getirilmesi için çalışmalıyız. Yardıma muhtaç insanlara, yılın 365 günü el uzatmalıyız. Zorluklardan ve sıkıntılardan kurtulmak için Allah'ın merhametine sığınmalıyız.

 

 

 

Savaş, acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bütün müminler olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır.

 

 

 

Bilhassa bayram yapamayanların bayramı olmaya çalışalım. Sevgi ve merhamete muhtaç, yetim, öksüz, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olalım. Kardeşlerimiz arasındaki kırgınlıkları ve küskünlükleri bertaraf edelim. Çocuklarımızı da bayramın coşkusuyla buluşturarak onların zihinlerinde güzel hatıralar oluşturalım.

 

 

 

Alvarlı Efe Hazretleri'nin dediği gibi;

Cân bula cânânını

Bayrâm o bayrâm ola

Kul bula sultânını

Bayrâm o bayrâm ola

 

Hüzn ü keder def' ola

Dilde hicâb ref' ola

Cümle günâh af ola

Bayrâm o bayrâm ola

 

Mevlâ bizi afv ede

Gör ne güzel 'ıyd ola

Cürm ü hatâlar gide

Bayrâm o bayrâm ola

 

 

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, bayramların bayram gibi yaşandığı, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olması, sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara erişmemiz temennisiyle, milletimiz başta olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.