SİYASET Haber Girişi : 25 Kasım 2021 09:52

BİNGÖL, ALVAR'DA KÖYLÜLERİ DİNLEDİ

BİNGÖL, ALVAR'DA KÖYLÜLERİ DİNLEDİ
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Alvar'da köylülerle buluştu. Alvarlılar köye sulama için DSİ'nin kuyu açmadığını kendi imkanları ile kuyu açmaya çalıştıklarını söyleyerek, Bingöl'den konuyu gündeme getirmesini istediler.

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, köy gezilerini sürdürüyor. Dün akşam Alvar'da köylülerle, köy kahvehanesinde biri araya gelen Bingöl sorunları dinledi. 

 

 

 

İl yönetim Kurulu üyeleriyle Alvar'a giden Bingöl'e köylüler sıkıntılarını ilettiler. Kuraklık nedeniyle bu yıl ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden köylüler, Devlet Su İşlerinden defalarca sulama için su kuyusu açması noktasında talepte bulunduklarını belirterek, " DSİ bizi dinlemedi bile. Bütün siyasilere söyledik, kimse ilgilenmeyecince bizde kendi imkanlarımızla, bir firmayla anlaştık ve 1 milyon para ödeyerek şimdi su kusuyu vurduruyoruz. Hane başı 5 bin lira ödeyeceğiz.  Bizler köylüler olarak zaten zor şartlarda üretim yapmaya çalışıyoruz. Kuraklık iyice belimizi büktü. Her fırsatta, köylüye çiftçiye destek veriyoruz diyenler, bizim sıkıntımızla ilgilenmediler, bize kulak asmadılar. Bu revamıdır" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

 

 

 

Son yapılan zamlar ve döviz kurundaki yükselişi iliklerine kadar hissettiklerini belirten köylüler, " Girdi maliyetlerimiz her geçen gün artıyor. Gübre fiyatları, yem fiyatları, akaryakıta yapılan zamlar bizi derinden etkiliyor. Gençlerimiz kar getirmeyen bu işle uğraşmak istemiyor. köyden gençleri tutamıyoruz. Böyle giderse hepimiz göç edeceğiz." dediler.

 

 

Sorunların çözümsüz olmadığını belirten DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, " Deva Partisi olarak Tarım Eylem Planını Kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek, " 56 maddelik bir eylem planı hazırladık. Banka kredileri altında ezilen, üretim yaparken zarar eden, köylümüzü çiftçimizi, besicimizi ayağa kaldıracak onları yeniden eski müreffeh günlerine ulaştıracak, kısa orta ve uzun vadede yapılacak çalışmaları sıraladık. İktidar olmamız halinde ilk işleme alacağımız konu Tarım ve Hayvancılık olacak.  Alvar Barajının biran önce bitirilmesi için takipçi olacağız." dedi.  

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.