YAŞAM Haber Girişi : 20 Ocak 2021 13:28

BELEDİYELERİN KARLA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

BELEDİYELERİN KARLA MÜCADELESİ SÜRÜYOR
Erzurum'da Belediyelerin Karla mücadelesi sürüyor.
BELEDİYELERİN KARLA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri karla mücadeleye devam ediyor. Bin 500 personel ve bin araçla çalışmalarını sürdürüyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele ekipleri bin 500 personel ve bin araçla karla mücadelede il genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

 


Yoğun kar yağışı sonrası harekete geçen Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kar Timleri, ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için kentte karla mücadele çalışmasına devam ediyor. Kırsal alan, ana ve ara arterler, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yapan ekipler, araç ve yaya trafiğinin bulunduğu bölgeleri baştan aşağı temizledi.

 

 

 

 


Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadelede görev yapacak olan Kar Timleri, tüm ekipmanıyla haftada 7 gün 24 saat esasıyla göreve hazır hale getirildi. Kar timleri bin 335 mahalle ve bağlı yerleşimlerdeki 5 bin 530 kilometrelik yol ağında görev yapıyor.

 

 

 

 

 

Yakutiye’de kar mesaisi

 

 

İki günden beri aralıksız yağan kar yağışıyla birlikte harekete geçen Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi ekipleri, vardiyalı sistemle karla mücadele çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.

 

 

 

 


Yakutiye ilçe sınırları içerisindeki ara arterler ve 44 mahallede karla mücadele mesaisini hız kesmeden sürdüren Fen İşleri ekipleri, buzlanan yollara da tuz serpme işlemi uygulayarak olası kazaları önlemeye çalışıyor. Üç vardiya halinde greyder, kepçe, eder, kamyon ve tuzlama araçlarıyla ilçe sınırlarındaki cadde ve sokaklarda kar temizliğini sürdürdüklerini kaydeden Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, kar yağışıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışarak hem ana arterlerin hem de ara cadde ve sokakların kardan temizlendiğine dikkat çekti. Başkan Uçar, vatandaşları çatılardan sarkan buz sarkıtlarının düşme tehlikesine karşı da uyararak, dikkatli olmalarını istedi.

 

 

 

 

Palandöken Belediyesi 24 saat esasıyla çalışıyor

Palandöken Belediyesi de 24 saat esasıyla karla mücadelesini sürdürüyor. Belediye Başkanı Muhammet Sunar  " Karla Mücadelede görevli ekiplerimiz, gün boyunca yol açma ve tuzlama faaliyeti yürüttü. 7/24 esasıyla çalışan ekiplerimiz, an itibariyle ilçemizin dört bir noktasında çalışmalarını sürdürüyor…" dedi. 

 

 

 

 

 

Aziziye’de karla mücadele seferberliği


Erzurum’da birkaç gündür etkisini sürdüren kar yağışı ile birlikte Aziziye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hummalı çalışmaları devam ediyor. 7 gün 24 saat esasına göre uygulanan mesai uygulaması ile ilçe genelinde ana arterlerde ve sokaklarda karla mücadele etkili bir şekilde sürdürülüyor.

 

 

 

 


Mahalle statüsündeki 69 köy yolu ile 3 merkez mahallede aralıksız bir şekilde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de varlık gösterdiği çalışmalarda yollarda tuzlama çalışmaları da görülüyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kar yağışının ilk başladığı andan itibaren ekiplerin özverili bir şekilde çalıştığına dikkat çekti. Aziziye genelinde tüm makine parkının sahada olduğunu kaydeden Başkan Orhan, vatandaşlardan gelen taleplerinde en etkili şekilde değerlendirildiğini söyledi.
Başkan Orhan, “Aziziye’de geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda vatandaşımızı kara teslim etmeyeceğiz. Tüm ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Tuzlama ve kar kaldırma işlemlerimiz süratle devam ediyor.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.