GÜNDEM Haber Girişi : 24 Kasım 2021 13:03

BAŞKANLARDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKANLARDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Belediye Başkanlarından öğretmenler günü mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Eğitim, milletleri muasır medeniyet düzeyine yükselten en önemli araçtır. Eğitim neferi öğretmenlerimiz ise milli ve manevi değerlerimizin teminatı, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan varlık köprülerimizdir” dedi.

 

 

 


Başkan Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, şu görüşlere yer verdi: “Aziz milletimizin geleceğini yoğuran ve eğitim gönüllülerinden oluşan irfan ordumuz, ülkemizin eğitim ve öğretimde elde ettiği başarının gerçek mimarlarıdır. Cumhuriyetimizin Banisi, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğu kuşkusuz öğretmenlerimize yüklemiştir. Vazifelerini en iyi şekilde icra eden öğretmenlerimiz, bugün sahip olmaktan gurur duyduğumuz, maddi-manevi her anlamda en büyük zenginliğimiz olan; ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ yetiştirmişlerdir. Sahip olduğumuz yüzlerce yıllık devlet geleneğini, kültür ve medeniyet birikimimizi yavrularımıza eğitimle aktaran öğretmenlerimiz, ‘Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek’ gibi kutsi bir anlayışında temsilcileridir. Bu duygu ve düşüncelerle şehrimiz ve ülkemizdeki tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin Banisi, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere eğitim ordumuzun tüm neferlerine şükranlarımı sunuyorum.”

 

 

 

 

 

Başkan Uçar, Öğretmenler Günü’nü kutladı

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, “Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olabilmesi ancak öğretmenlerinin başarılı çalışmalarına bağlıdır. Öğretmelerin ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahip olduklarına değinip, bu kutsal mesleği diğer birçok meslekten ayıran en önemli özelliğinin, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır” dedi.

 

 


24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, ‘’Milletlerin kaderini belirleyen eğitim; geleceğin ve yıkılmaz bir temel üzerinde yükselen, modern, müreffeh ve güçlü bir ülkenin de en önemli değeridir. Eğitimin önceliği ise öğretmenlerdedir. İyi yetişmiş bir öğretmen, ne şart altında olursa olsun bir sınıfı, bir okulu hatta bir bölgeyi değiştirebilecek güce ve geleceğini inşa edecek inanca sahiptir. Türkiye’miz güçlü ve müreffeh bir ülke yolunda hızlı ve emin adımlarla yürürken, en büyük umudumuz bugün okul sıralarında oturan çocuklarımız, gençlerimiz ve onları şekillendiren öğretmenlerimizdir” ifadelerini kullandı.

 

 


Ülkemizin belirlenen hedeflere ulaşabilmesi için, eğitimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olduğunu vurgulayan Dr. Mahmut Uçar, “24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin her köşesinde ve özellikle ilçemizde yeni nesilleri yetiştirmek ve onları yarına hazırlamak görevini üstlenmiş tüm öğretmenlerimizin aileleriyle birlikte Öğretmenler Gününü kutlar, yaşamlarında sağlık, mutluluk, görevlerinde üstün başarılar diler, selam ve saygılarımı sunarım’’ dedi.

 

 

Sunar'ın kutlaması

 

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile öğretmenler gününü kutladı. Sunar mesajında şunları söyledi; " Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, devlete, millete ve insanlığa faydalı bireyler olması için emek veren kıymetli öğretmenlerimizin, 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, sağlık ve afiyet diliyorum."

 

 

 

Orhan’dan ‘bilgi toplumu’ vurgusu
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Orhan, milli ve manevi değerlerle donatılmış, milli bilinç, milli şuur ve milli ruh sahibi bir neslin ancak idealist öğretmenlerin elinde yetişebileceğinin altını çizerek, “Önemli olan bu süreçte idealist öğretmen olma heyecanını hiç kaybetmemek, eğitim ve öğretimin sürekli nitelik kazanması için mücadele edebilmektir” ifadesini kullandı.
Günümüzde savaşların artık silahla değil, bilgiyle yapıldığını vurgulayan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yükselen bir değer olan bilginin, sürekli değişen, gelişen ve büyüme hedefleri olan toplumlar için eşsiz bir hazineyi ifade ettiğini söyledi. Orhan, “Bu yüzden hepimizin hedefi bilgi toplumu olma yolunda sağlam adımlar atabilmek olmalıdır. Bunun yolu da, öğretmenlerimizden, eğitim ve öğretimimizden geçiyor” diye konuştu.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.