GÜNDEM Haber Girişi : 01 Mayıs 2021 15:53

BAŞKANLAR'DAN 1 MAYIS MESAJI

BAŞKANLAR'DAN 1 MAYIS MESAJI
Erzurum'd belediye Başkanları da 1 mayıs İşçi Bayramı ile ilgili birer mesaj yayınladı.

Başkan Sekmen’den Emek Ve Dayanışma Günü mesajı
Erzurum
 Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “İşçi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hak ettikleri yaşam standardına ulaşmaları, emeklerinin tam karşılığını almaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi kardeşlerimizin sendikal hakları ve yaşam standartları açısından da büyük bir önem taşımaktadır. Ülkemizin ve demokrasimizin kalkınması, çalışma hayatımızın içinde bulunduğu koşullarla doğru orantılıdır. Dünya ekonomileri sıralamasında her geçen gün daha da üst basamaklara çıkan ülkemiz son 19 yılda kendi çalışanının, işçisinin ve emekçisinin yaşam standartlarını daha da zirvelere taşımaktadır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de işçilerimizin çalışma hayatıyla ilgili mevcut sorunlarını, emekçilerimiz, sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte karşılıklı diyalog ve uzlaşma yöntemiyle her zaman çözüm odaklı bir anlayışla gidermeye çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bu vesileyle çalışma hayatında yer alan tüm hemşehrilerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü canı gönülden kutluyor, başta mesai arkadaşlarım olmak üzere ilimizdeki tüm işçi kardeşlerime çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

Uçar; ‘İşçilerimizin alın teri bizim için kutsaldır’
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayan bir mesaj yayımladı.

 

 

 


Uçar; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bizler, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine inanan ve bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin de mirasçılarıyız. Emeği, alın terini ve helal kazancı yücelten, üretimde ve paylaşımda adaleti savunan bir anlayışın temsilcileri olarak, ülkemizin mutlu ve müreffeh geleceğine yürüyüşünde çalışanlarımızın emeklerinin tam karşılığını almalarına, hak ettikleri yaşam standardına kavuşmalarına büyük önem veriyoruz.” dedi.
Başkan Uçar sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu çerçevede devletimiz, işçilerimize her şartta ve koşulda destek vermiş ve vermeye de devam etmektedir. Hangi sektör olursa olsun çalışanlarımız, ülkemizin bugün elde ettiği ekonomik gücün gerçek sahibidirler. Emekleri ve alın terleriyle ülkemizin refah düzeyinin yükselmesinde büyük pay sahibi olan emekçilerimiz, birlik ve beraberlik içerisinde büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin temel dinamiği olmayı sürdüreceklerdir.

 

 

 


Dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandeminin ortadan kaldırılmasına özellikle işçilerimizin haklarının korunmasına yönelik olarak ilçemizde tüm tedbirleri titizlikte uygulamaya devam ediyoruz.

 

 

 


Yaşadığımız bu zorlu süreçte başta Belediyemiz bünyesinde yüreğini ortaya koyarak çalışan işçilerimizi ve alınan tedbirlere azami derecede riayet eden tüm emekçilerimizi tebrik ediyorum. Daha yaşanabilir bir dünya için özveriyle çalışan ve üreten tüm işçi kardeşlerimin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü gönülden kutluyor, dayanışmanın, iyiliğin, birliğin ve güzelliğin birleştiği emekçi kardeşlerimize, aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlık, huzur ve başarı dolu günler diliyorum.”

 

 

 

 

Başkan Orhan’dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Emek, çalışma ve gayretin önemini izah etmeye değil bir gün, yıllar bile yeterli gelemez” dedi.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yazılı bir mesajla kutladı. Başkan Orhan, emeğin ve alın terinin, siyasi ya da ideolojik bir araç olarak kullanılamayacak kadar yüce olduğunu vurguladığı mesajında; “Emeğin hak ettiği tek karşılık, kuşkusuz değer ve saygıdır” ifadesini kullandı.

 

 

 


1 Mayıs’ın, 2008 yılına kadar İşçi Bayramı, 2008 yılından bu yana da Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlandığını hatırlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Emeğin ve dayanışmanın önemini anlatmaya, anlamını tarife ve değerini izah etmeye kalkışacak olsak, bunun için ne zaman yeter, ne de kelimeler kifayet eder. Çünkü emeğin içerisinde fedakârlık vardır, azim vardır, gayret vardır, alın teri vardır. Emeğin içerisinde şükür vardır, sabır vardır, samimiyet, muhabbet ve bereket vardır. Kısacası emek her şeydir, bir hayat mücadelesi ve dahi bir ömrün ta kendisidir. Dolayısıyla çalışan, emek ve değer üreten herkes ama herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun” dileklerini paylaştı.

 

 


Alın teri ve mücevher vurgusu
Mesajında Aziziye Belediyesi çalışanlarını da unutmayan Başkan Muhammed Cevdet Orhan, şunları kaydetti:
“Biz şunu biliyoruz ki, Aziziye ilçemiz için attığımız her adımda ve yine ilçe sakinlerimize yönelik olarak ürettiğimiz her hizmette çalışan kardeşlerimizin çok büyük katkıları, özveri ve emekleri var. Bu sebeple çalışanlarımızın döktüğü her damla alın teri, bizim için mücevher tanesiyle eşdeğerdedir. İster kurum içerisinde, ister kurum dışında olsun, biz şuna yürekten inanıyoruz ki, çalışanlarımızın gayreti, karıncaları dahi kıskandıracak bir düzeyde. İşte biz çalışırken yüreklerini ortaya koyan arkadaşlarımızla ve çalışan tüm kardeşlerimizle Aziziye ilçemiz için koşmaya, koşturmaya ve hemşehrilerimize hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle çalışanlarımızın ve emekçilerimizin sürekli yanlarında olacağımızı da ifade ediyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, tüm çalışan kardeşlerime en derin sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.