GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ekim 2021 11:31

BAŞKAN İŞLEYEN

BAŞKAN İŞLEYEN
Şehrimizin değerlerini, değerlilerini yazmak bizlerin görevi olsa diyerek; şehrin maddi manevi varlığına değer katmış şahsiyetleri de unutturmamak adına arada bir böyle yazılar yazmak gerektiğine inanıyorum.

Yıllarını Narman ilçemizin gelişim ve tanıtımı için harcamış ve bu uğurda birçok başarılı projeye imza atmış Yücel Ahmet İşleyen Başkana vefa borcumuzu bu yazıyla çok az da olsa ödeyelim istiyorum.

 

 

 

Yıllarca Narman Belediye Başkanlığı görevini layığıyla yerine getiren İşleyen, bu uğurda birçok sıkıntıya göğüs germiş ve birçok badire atlatmıştır. Dönemin muhalefet partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi, Yücel Ahmet İşleyen'in ismiyle ilçe seçimlere girmiş ve kazanmıştır. Buraya kadar her şey normal. 

 

 

 

İktidar partisi karşısında muhalefet partisinin belediye başkanı olmak öyle kolay değildir. Hizmet mi olacak? Sıra en son sana gelir. Denetleme mi var? Sıra liste başı olarak ilk sana gelinir. Kılı kırk yararak çalışmak zorundasın. Ahmet Başkan da tabiatı gereği her işinde kılı kırk yararak çalışırdı.

 

 

 

Bütün imkânlar kesilip; iş, ilçe halkının menfaatlerine gelince tercih yapmak zorunda kaldı. Ya kendi ideolojisinde ısrar edip tüm hizmetlerden mahrum bırakacaktı ilçeyi ya da kendi fikir ve ideolojisini bir kenara bırakıp ilçe halkının daha iyi daha güzel hizmet görmesi için mücadelesini farklı bir siyasi partide yapacaktı.

 

 

 

Kararını vermiş ve yurttaşın menfaatini tüm siyasi görüş ve ideolojilerin üstünde tutmuştu. Dönemin Başbakanı, Yücel Ahmet İşleyen'e sahip çıkmış ve tüm hizmetlerinde arkasında olduğunu belirtmişti. Ahmet Başkan o günden sonra birçok kişiyi rahatsız edecek ama yurttaşın menfaatine olan çalışma ve projelere başarıyla imzasını atmıştı. O güne kadar, kim Narman da ki Peri Bacalarını bilirdi? Kim oralara turist akını uğrayacak derdi? Bugün konuştuğumuz bu başarının arkasında Ahmet Başkanın gecesini gündüzüne katarak, emekle özveriyle çalışması inkar edilmez bir gerçektir.

 

 

 

Bir zamanlar büyük bir köy olan Narman ilçesinin çehresi değişti. Artık namı kuzey ilçeleri aşmış, Erzurum ve Türkiye, hatta Dünya genelinde anılmaya başlanmıştı. Bu başarının birilerini ister istemez rahatsız etmesi tabi olarak zuhur etti. Kendi menfaat ve siyasi istikbalini her şeyden üstün tutan birilerini...

 

 

 

Şehir halkının; içinde ismi, hizmetleri ve başarıları ile anılan İşleyen Başkan, önüne set çekmeye çalışan birilerini umursamadan hizmetlerine devam ediyordu. O birileri çok rahatsız olmuş olacak ki her türlü ayak oyununa girdiler. Çünkü koltukları sallanıyor, rantları kaybediyor olacağı korkusu uykularını bölüyordu. Ve hep yaptıkları gibi; başarılı olmuş, iyi ve güzel insanları bir şekilde pasifize etmişlerdi.

 

 

 

O birileri bunları yaparken, bir gün bu yaptıklarını gözlerine soka soka anlatacağımızı hesap edemediler. Evet, o günler geldi. 

 

 

 

Başkanlığı döneminde bir çayını bile içmişliğim yok ama şimdi ne zaman yolum Narman'a düşse muhakkak mükemmel ötesi Gülperi Oteli de ziyaret eder; bilgi, birikim ve güzel yüreğinden payıma düşen dostluğu alırım. Vefa bir semt adı değil sadece... 

 

 

 

Hayatını yurttaşa hizmete adamış, gönüllerin Başkanı Yücel Ahmet İşleyen’i birileri her ne kadar unutturmaya çalışsa da; gezilerim de şahit olduğum detay şudur ki vatandaş, eskisinden daha fazla özlem ve istekle Ahmet Başkan’ı bekliyor. Bize düşense bu beklenti ve özlemi, O malum birilerinin gözüne gözüne sokmak...

Bilgiyle kalın...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.