SPOR Haber Girişi : 16 Şubat 2021 14:18

BAŞARI, TESADÜF DEĞİL

BAŞARI, TESADÜF DEĞİL
Erzurumspor sezon başından beri büyük bir travma yaşadı.

Erzurumspor sezon başından beri büyük bir travma yaşadı. Süper lige yakışmayan transfer politikası, ilgisizlik, yüksek perdeden inandırıcı olmayan hedefler derken ligin dibine demir atmaları yaşadı. Takımın başında Mehmet Özdilek ile başarısız sonuçlar alınıyordu. Şifo gönderildi, Hüseyin Çimşir getirildi ama yağmurdan kaçıp doluya tutulmuştu Erzurumspor, 1 puanı bile alamadı.

 

 

 

O dönemde duyduğumuz  takımın yöneticisi ve yönetimin lokomotifi arasındaki tartışmaları sütunlara taşımadım, ne de olsa  Erzurumspor’un başarısını etkileyebilecek idi. Fakat  Takımın itici gücü, takımın  baş aşağı uçuruma yuvarlandığını görünce  artık  daha fazla dayanamadı  , ‘ ………….  …  ara transferi yaptırtmayacağım ‘ diyerek elini masaya vurdu. Bu sırada  futbolcular kazan kaldırmış, kulüpte ‘ Yeniçeri İsyanı ‘ çıkartmıştı, antrenmana çıkmıyoruz dediler ve çıkmadılar.! Masaya vurulan yumruğun sesi duyuldu, kulüp Başkanı istifasını verdi. Düğmeye basılmıştı, ardından Hüseyin Çimşir gönderildi, Mesut Bakkal göreve geldi, Mesut hoca tecrübeli, ligi bilen, futbolcu ruhundan anlayan alçak gönüllü idi. Ara transfere kadar eldeki futbolcularla ne kadar puan alabilirsek diyerek kolları sıvadı.

 

 

 

 

Yönetim, Yeniçeri İsyanı’nı da dikkate alarak transfer perdesini açtı. -2-3-5 derken Süper Lig’de rekora imza atıp  12 futbolcu transfer etti.. Sanki sezonbaşı transfer yaptılar. Adını yazmaya gerek görmediğim  bir çürük elma dışında, genel transfer  durumu mevcut maddi şartlar da göz önüne alınırsa;  Mesut Bakkal’ın elini güçlendirdi. Yönetim bir yandan da  ‘isyancı ekibi ‘ göndermenin yollarını aradı.  Birçoğunu gönderdi, kalanlarda  takımla antrenmanlara devam ediyorlar.       

 

 

 

Erzurumspor, takım olma yolunda önemli gelişmeler yaşadı ki, bugünleri gördü. Bu başarıda Yönetim ve  yönetimi destekleyen 'itici gücün ‘ , ara transferde hocanın da talepleri doğrultusunda iyi bir takım oluşturulması, takıma çok tecrübeli ve yararlı bir ağabeyi kazandırılması ve bu takımı yöneten Mesut Bakkal gibi bir usta orkestra şefi ... Bu sevinçlerin altında yatan sebeplerdir...

 

 

 

 

LİG BİTMEDİ ERKEN REHAVETE GEREK YOK

Ligin bitmediğini, devam ettiğini kalan maçlar için Erzurumspor’a moral desteğinin şart olduğu hiç unutulmamalı. Kesinlikle rehavetten ve zafer sarhoşluğuna kapılmadan emin adımlarla ligin sonuna kadar aynı tempo ile gidilmeli. Uzun bir süreç var. Olmasını hiç kimse istemez ama sakatlanma, kırmızı kart, kart cezalısı, pandemi  gibi dikenler yol üzerinde. Yapılan transferlerin hepsinden aynı performansı beklemek yanlıştır ama, gözlenen odur ki, futbolcuların hepsi yüreği ile verilen görevi yapma gayretindeler.

 

 

 

TRAVMA NASIL ATLATILIR

Yol haritası belli, ligin sonuna kadar devam. Uzun maratonda her türlü sonuç alınabilir, herkesin buna hazırlıklı olması gerekiyor. En küçük bir olumsuzlukta bile Yönetime, Mesut Bakkal’a ve futbolculara karşı Dadaş’a yakışır vakur ve sabır ile destek vermek en güzel yoldur ..  Lig bitine kadar Hoca Mesut Bakkal, kadro da   mevcutlardır.. Rakiplerin isimleri önemli değildir bu saatten sonra, kalan maçlarda her takım rakip, her maç Erzurumspor için önemlidir. Hesap-kitap yapmaya gerek yok. Travma böyle atlatılır    

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.