KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 07 Ekim 2023 16:27

BAKAN TEKİN HEMŞERİLERİYLE ANKARA'DA BULUŞTU

BAKAN TEKİN HEMŞERİLERİYLE ANKARA'DA BULUŞTU
Başkentte 9'uncu düzenlenen Erzurum Tanıtım Günlerini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hemşerileriyle sohbet etme imkanı buldu.
BAKAN TEKİN HEMŞERİLERİYLE ANKARA'DA BULUŞTU

9. Ankara Erzurum Günleri Ankara’da devam ediyor.  Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı’nın (ESAV) üstlendiği ve bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Erzurum tanıtım günlerini Milli Eğtim Bakanı Yusuf Tekin ziyaret etti. Erzurum Valisi Mustafa çiftçi ziyarette ev sahibi olarak Bakan Çiftçi'ye eşlik etti. 

 

 

Stantları tek tek gezen Bakan Tekin alış veriş de yaptı.

 

 

 

 

Dadaşların Bakan Tekin'e ilgisi oldukça yoğundu.

 

 

 

 

 

Bakan Tekin kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırma. Herkesle tek tek fotoğraf çekildi. 

 

 

 

 

 

 

Pasinler Belediyesi Standında dinlenen Bakan Tekin, " Ankara’da Erzurum Tanıtım Günleri'ne katılarak hemşehrilerimizle kavuştuk, hasbihâl ettik, hasret giderdik. Tarihiyle, doğasıyla, zengin kültürüyle, insanıyla ve eşsiz gastronomisiyle güzide bir Anadolu kenti olan Erzurum, İbrahim Hakkı Hazretleri’nin ilmiyle bugünlere taşınmış bir geleneğin mirasçısıdır.

 

 

 

 

 

Erzurum Valiliğimiz öncülüğünde, Erzurum Büyükşehir Belediyemizin desteği ile ESAV Erzurum iktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı Koordinasyonunda organize edilen 9. Erzurum Günleri’ne tüm Dadaşları ve vatandaşlarımızı davet ediyor, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin." dedi. 

 

 

 

 

Ankara’da, Erzurum’un yaşatılmayı hedeflendiği fuara rekor katılım bekleniyor.

 

 

 

 


ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, Ankara’da Erzurum’u yaşatmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Karani Aksungur, başta Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, ticaret odası ve borsası, sivil toplum kuruluşları ile esnaf ve tüm hemşehrilerin desteklediği Ankara Erzurum Günleri’nin, titiz bir çalışmayla yürütüldüğünü aktardı. Aksungur ayrıca Erzurum Tanıtım Günleri’ne rekor bir katılım beklediklerini söyledi. Erzurum’um tüm ilçelerinden gelen geleneksel ürünlerin yer aldığı fuar, 8 Ekim Pazar gününe kadar sürecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.