SİYASET Haber Girişi : 19 Ocak 2023 14:31

BABACAN, SÖZLERİM MAKSATLI ŞEKİLDE ÇARPITILIYOR

BABACAN, SÖZLERİM MAKSATLI ŞEKİLDE ÇARPITILIYOR
DEVA Partisi  Genel Başkanı  Ali Babacan,“Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz.” dedi.

Genel Başkan Ali Babacan, devlet tarafından sadece bir şirkete milyon dolarlar aktarıldığı ve aynı imkanın diğer şirketlere verilmediği yönündeki sözlerine iktidar bloğundan gelen tepkilere yanıt verdi. Babacan, Twitter hesabından; “Sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Yayınlardaki ifadelerim açık olmasına karşın bir kere daha tekrar ediyorum: Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz.” Şeklinde açıklama yaptı.

 

 

 

Bilindiği gibi Babacan, katıldığı bir programda; “Devletin hemen hemen bütün imkanları, Baykar’a veriliyor. Bu proje ‘Kutsal, dokunulmaz’ hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabii ki” ifadelerini kullanmıştı. Baykar’a yönelik bu sözlerinin sonrasında özellikle iktidar partisi ile MHP kanadından eleştirilere maruz kalan Babacan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

 

 

 

“SAVUNMA SANAYİNDE BİR DEĞİL BİRÇOK ŞİRKETE DESTEK OLURUZ”

“Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Yayınlardaki ifadelerim açık olmasına karşın bir kere daha tekrar ediyorum: Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz.

 

 

 

Savunma sanayi de dahil ülkemizdeki mevcut her projenin doğru olanlarını devam ettiririz, yanlış olanlarını düzeltiriz, eksik olanlarını tamamlarız. Savunma sanayinde de ülkemize gururlar yaşatacak pek çok şirkete destek oluruz.

 

 

 

Bizim Ankara, Bursa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Kocaeli ve diğer pek çok ilde yüksek teknolojiyle dünyaya üretim yapan muazzam firmalarımız var. Bizim dünya çapında mühendisler yetiştiren üniversitelerimiz var. Hepsiyle gurur duyuyoruz.

 

 

 

Biz, eşitlik, hakkaniyet ve şeffaflıktan hiçbir koşulda vazgeçmeyiz. Tüm sanayicilerimizle ilişkimiz aynı yakınlıktadır. Ne torpil ne kayırma ne de nepotizme geçit veririz.

 

 

 

Ülkemizin sanayicilerine, mühendislerine, bilim insanlarına eşit şekilde destek olmaya, herkese fırsat tanımaya, Türkiye’nin yıldızını tıpkı 2002-2014 arasında olduğu gibi parlatmaya kararlıyız.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.