GÜNDEM Haber Girişi : 18 Şubat 2021 11:38

Aydemir, ‘Erzurum, Milli Uzay Projesi merkezleri arasında’

Aydemir, ‘Erzurum, Milli Uzay Projesi merkezleri arasında’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Erzurum'un Uzay Gözlem Turizminin de merkezi konumuna kavuşacağını söyledi.

Türkiye’nin AK Parti dönemiyle birlikte dönüşüm ve değişim süreci yaşadığı, ülkenin, her alanda Cumhuriyet tarihinde eşi olmayan yatırımlara kavuştuğu, sosyal ve ekonomik yapısal reformlarla Dünyada gündem oluşturduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun yüksek ufkunun eseri olduğunu belirtti.

 

 

 


Aydemir Milli Uzay Projesine Dikkat Çekti
Milletvekili Aydemir, ‘AK Parti olarak Ülkemizin her yerine çok özel eserler inşa ettik. Ülkemizi zirvelere, doruklara taşıdık elhamdülillah. Dünyada gıpta ile takip edilen bir halimiz var. Her sahada bu böyle. En son sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu Milli Uzay Projesi bunun somut örneğidir. ‘ dedi.

 

 


‘DAG, eşi olmayan güzide bir milli uzay projesidir’
Erzurum’un yeni bir turizm yatırım ve atılımına adres olduğu, Milli Uzay Projesi kapsamında yapımı süren Doğu Anadolu Gözlemevi’nin ili bir başka turizm alanında destinasyon konumuna getireceğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da bu alanda özel bir çalışma var. Erzurum’dan yükselen Doğu Anadolu Gözlemevi, Milli uzay Projesinin en somut ayağıdır. Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir yapılanmadır. ‘ dedi.

 

 


Aydemir’den Erzurum’a Davet
Milletvekili Aydemir, ‘Kış Turizmine destek olacak başka özel turizm kanalı açıldı. Doğu Anadolu Gözlemevi, bunu havidir, bunu içermektedir. Orada uzayın derinliklerini herkes görebilecek. Dünyanın her ülkesinden insanlar Erzurum’a gelip uzayı gözlemleyecek. Her yönüyle eşsiz bir zemini ifade eden Erzurum’da yeni bir vasat açılıyor. Bu devasa eser Haziran’da hizmete girecek. Herkesi Erzurum’a davet ediyor, bu mükemmeliyeti paylaşmalarını istiyoruz. ‘ vurgusunda bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muammer ballı 19 Şubat 2021 01:08

    Temennimiz erzurumda kurulması planlanan uzay üssünün insanlığa veuygarlığa giden bir yol olması temennisiyle sayın cumhurbaşkanımız bu proje için erzurumu seçmesi bizim için gururdur başarı dileklerimle .