SİYASET Haber Girişi : 28 Eylül 2021 09:04

AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİSİ BİNGÖL'E İÇİNİ DÖKTÜ

AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİSİ BİNGÖL'E İÇİNİ DÖKTÜ
Borç batağındayız!

Horasan'ın Kırkgözeler köyünde ay çiçeği yetiştiriciliğı yaparak geçimlerini sağlayan köylüler, DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl'e içini döktüler. Mahsullerinin ellerinde kaldığını ve para etmediğini belirten köylüler, Bingöl'e, " Bizim sesimizi duymuyorlar. Bizim sıkıntılarımızı gündeme getirin" dediler.

 

 

 

Sosyal medyada çektikleri videoyu paylaşarak seslerini duyurmaya çalışan Horasan'ın Kırkgöze köyünde yaşayan çiftçilerin, sesine, DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl karşılık verdi. Beraberinde İl ve İlçe yönetiminden isimlerle birlikte köye giden Bingöl, köylülerin sıkıntılarını dinledi. Bingöl'e sıkıntılarını anlatan köylüler, " Biz ayçiçeği üreterek geçimimizi sağlıyoruz. Ürünümüz para etmiyor. Bu gün bütün gıda maddelerine zam yapılırken, ayçiçeği para etmiyor. 2 bin 600 liradan tonunu aldığımız gübre bu gün 5 bin lira buna rağmen ayçiçeğine zam yapılmadı. Geçen yıl 9 liraya verdiğimiz ayçiçeği bu gün 4 lira. Bizim sahibimiz yok mu? Bize yardım edin, hasadımız para etsin. Geçen yıl ayçiçeğimizi kooperatife verdik, bu yılda alma sözü verdiler. Bu yıl biz beyaz ayçiçeği ektiğimiz için kooperatif sözünü değiştirdi, biz siyah ayçiçeği alacağız diye. Bizim mahsülümüz elimizde kaldı. Borçlarımız var, Koperatife, Bankalara, biz bu borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz? Bu yıl kurak geçti, gerçekten zor durumdayız. Bizim bu ürünümüzü değerinden devlet alsın. Bu yıl kuraklık nedeniyle arpa ve buğday yetiştiremedik, sulama sistemimiz de 30 yıllık ve randımanlı çalışmıyor. 200 haneli köyümüzde bizde ayçiçeği ektik. Hiç kimseye sesimizi duyuramadık. Ayçiçeği yağına yılda 4 defa zam gelmiş olmasına rağmen, bizim ürettiğimiz ay çiçeği bırakın fiyatının yükselmesini, geçen yıla göre yarı fiyatına alınmak isteniyor. Hepimiz borçluyuz. bu ürünleri satabilirsek elde ettiğimiz gelirin tamamı borçlara gidecek,. ve borcumuzu da bu fiyatlarla kapatma şansımız yok. Lütfen bizim sesimizi duyurun." dediler. 

 

 

 

 

Çiftçileri tek tek dinleyen DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, " Üreticinin h0ali ortada,, yaşanan ekonomik sıkıntılara, bir de kuraklık eklenince iyice perişan olmuş durumdalar. Günü kurtaran tarım politikalarıyla bu işler düzelmez. Bakın biz DEVA Partisi olarak, mecliste değiliz, iktidar değiliz, seçim zamanı değil, buna rağmen tarım eylem planımızı açıkladık. Bütün bu sorunların çözümü tarım eylem planımızda var. İktidara sesleniyorum, Tarım Bakınımıza sesleniyorum. Ne olur alıp bir incelesinler, beklemeden behamahal bu planı uygulasınlar. Kırkgözeler köyü özelinde, Erzurum'un iktidar partisi milletvekillerine sesleniyorum, bu köye gelin, üretici gerçekten zor durumda. Devlet olarak köylümüzün bu sıkıntısı çözün." dedi... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.